Visa ett inlägg
Gammal 2014-09-21, 00:40   #10
Viroid
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av putte64 Visa inlägg
När myndigheter talar om snar framtid, menar de inte det
Det kan ta låång tid
Ja, men just när det gäller terrorism så brukar de inte vara sena att slå vitt och brett utan någon direkt urskiljning. De är rätt snabba också. Jag har jobbat lite med sådant här. Penningsystemen idag är väldigt väl övervakade. Allt som går via Visa, MasterCard, Amex, Diners, Western Union och Paypal har man full kontroll på. Enligt uppgift så är också ett flertal större miners och växlare av digital coin-valuta kontrollerade av säkerhetstjänster. De vill veta vad som händer.

Problemet man har haft är pengar som skickas in till ett spelbolag, och sedan tankas ut via andra konton en tid senare. Spelbolagen har mycket hårdnackat hållit emot allt vad transparens heter, väl medvetna om att de hanterar en hel del "dirty money" som deras kunder valt att spendera på spel. Så nu håller man på och försöker tvinga fram transparens och möjlighet att granska hur pengar rör sig från svenska narkotikahandlare till t.ex. Boko Haram i Nigeria eller IS i Mellanöstern. Det finns en del misstankar om att en del bolag riggar särskilda spel enkom för penningtransaktion.

Det kan se ut så här: "Kommer Carl XVI Gustaf att under September erkänna utomäktenskapliga barn?". Ja 1,90 Nej 1,90. Någon i Sverige satsar en miljon på Ja, 100 konton i Nigeria satsar 10K vardera på Nej. Spelbolaget tar 100K för att flytta pengarna utom synhåll för myndigheterna samtidigt som det bokförs som ett ordinarie spel.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
almen (+10), putte64 (+10)
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat