Visa ett inlägg
Gammal 2014-09-28, 23:26   #53
Slurf
 
Slurfs avatar
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 1 500
Sharp$: 1949

Sharps.se Kirtap million
Stats: 28 - 30 - 0
ROI: 105.57%
Vinstprocent: 48.28%

Standard

Ja, marginalerna forsätter att vara emot oss. Vi får fem rätt på raden men reducerar bort oss till fyra och då har vi dessutom väldigt otur med att bland annat Uniteds match gick mållös under en lång period. När man gör systemen själv så blir det lite personlig prestige vilket gör att det blir väldigt olustigt med fyra rätt, speciellt eftersom att det såklart finns en del i bolaget som inte följer händelseutvecklingen och systemet lika noga som en själv och går det då dåligt så kanske de börjar tro att deras pengar förvaltas dåligt... Det är alltid små marginaler och ett system som ger sex rätt behöver inte vara bättre än ett som ger fyra. Jag och Emanresu var återigen väldigt överens om utformningen och bortsett ifrån den lilla efterklokheten som ändå alltid infinner sig så måste jag säga att jag återigen är nöjd med systemet.

Angående matcherna vi spricker på så var det två av dem (Blackpool - Norwich och Crewe - Colchester) som vi hade klurat mycket på då de hade den där jobbiga karaktären av att innefatta ett lag som ofta är inblandade i målglada matcher och tvärtom. Jag och Emanresu var båda överens om att Crewe valdes bort för att de mötte ett Colchester som varit målsnåla borta plus att Crewe själva inte stod för målproduktionen utan istället släppte in en massa mål, båda lagen är dåliga och det var inte speciellt sannolikt att det skulle bli fyra mål eller mer. Nu blir det 0-3 vilket räcker för att komma med på vinnar-raden denna målsnåla omgång vilket är ganska äckligt med tanke på att det var över 10 matcher med fyra mål eller mer i måltips-omgången veckan innan. Blackpool har öppnat mycket målsnålt och även fast det inte kändes bra att lämna Norwich så blev det i alla fall så eftersom att det redan var många andra matcher vi ville ha med. Hade Norwich i nuvarande målform spelat borta mot Blackburn eller liknande så hade den varit gjuten på kupongen.

Oldham - Scunny var en av de första matcherna vi valde bort. Ö2.5 slutar hos bookies i 2.20, matchen har nummer 27 på listan och det är alltså inte ens säkert att fyra mål räcker för att komma med på listan. Jag hade inte haft med den även om den så varit högst upp på kupongen och som Emanresu säkert kommer ihåg så skojade jag till och med om att vi skulle banka just Oldhams match eftersom att det i princip var en av de minst troliga matcherna.

Detta är ju dock ett rätt så uppenbart problem, dessa förbannade överraskningar som förstör våra logiska system där målsnittet i våra matcher som regel är högre än det i de matcherna som vi har valt bort. Det jag har funderat på är väl om vi skulle testa att rentav banka två matcher som vi tror hårt på och att därigenom kunna ta med betydligt fler matcher i "hårda" villkor likt max en av fem matcher, i en sådan grupp av matcher så skulle Blackpool - Norwich ha fått plats, men det hade inte skyddat oss mot Oldham - Scunny. När vi väl hittar en omgång med två matcher som vi tror extremt mycket på så tror jag att jag vill testa ett sådant system. En reducering som kräver att minst två av tre troliga matcher kommer med på raden kan också vara en bra idé. Jag är inte säker på att ett system på 1200kr skulle tillåta speciellt många fler matcher extra även om vi bankade två av dem, men med två säkra matcher så får vi mer rörelsefrihet i utformningen av systemet i övrigt så att vi i alla fall kan få in någon match extra här och där.

Sedan en liten note to self: Bli bättre på att hoppa över matcher - eller ta i alla fall med dem på färre rader - som rent statistiskt och sett till de senaste resultaten ser ut att bli målrika när du har någon anledning att tro att mönstret kommer att brytas. Istället för att gnälla på trendbrott när ett lag som spelat rätt målglatt under en period plötsligt spelar 1-1 när man har tagit med deras match och satt villkoret minst en av två matcher så får man försöka antecipera det. Detta gäller rent allmänt i spelvärlden, trots att all statistik och form talar för att något skall vara ett kanonspel så bör man nog avstå - eller gå ned i insats - om magkänslan säger något annat. Personligen så har jag väldigt många distinkta minnen av den där känslan som infinner sig när ett spel som man egentligen inte trodde på - men som man tack vare statistik tvingade sig själv att lägga ändå - bränner. Magkänslan är ju trots allt en form av mer eller mindre undermedveten analys och känner man till spelobjektet (laget, utövaren etc) något så när väl så kan man oftast få en mer påtaglig känsla, men är man i ett visst fall mer av en statistikspelare utan speciellt omfattande kännedom om lagen i fråga (typ om jag skulle gräva fram ett överspel i bosniska tredjeligan) så kan det ju vara svårare; min magkänsla är starkare när det svenska landslaget spelar än när jag spelar på en match i League Two t ex. Det som är bra med magkänslan är dessutom att den inte är färgad av förhoppningarna om hur en viss match eller tävling skall sluta. Vill man hitta en anledning till att spela ett visst spel så är det nog ibland lite lätt hänt att inhämtningen av information blir aningen selektiv och att analysen därför inte blir objektiv.

Att ha fullständig järnkoll på varenda lag i Englands fyra högsta divisioner är givetvis inte rimligt. Det optimala hade väl varit att kunna frysa tiden så att man hade kunnat kolla igenom en bandad version av varenda match och att på så sätt få en mer exakt känsla för hur när/frånvaron av enskilda spelare påverkar matcherna. Dessvärre känner jag inte riktigt att det är värt tiden, jag orkar knappt sätta mig in i truppen hos mitt favoritlag Sheffield United sedan de åkte ned i League One eftersom att halva jävla laget ändras varje säsong.

Ingen jackpott nästa omgång men förhoppningsvis har ni fortsatt förtroende för oss om någon vecka då jackpotten bör vara tillbaka. Dessutom tackar vi Emanresu och hans bror för deras arbete med att utveckla en liverättning.
Slurf är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat