Visa ett inlägg
Gammal 2014-10-11, 09:43   #739
Semicolon
 
Semicolons avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 853
Sharp$: 1997


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Svensk yttrandefrihet är i det närmaste världsunik, jämför till exempel med england och deras Libel-laws och man förstår att detta är något som vi ska skydda till varje pris.

Att en journalist (nåja, det kan ju iofs. diskuteras...) börjar ropa på censur borde få alla att tappa hakan. Inte då. Det är ju bara dom man ogillar som inte ska få säga vad de tycker, då är det ju inte censur...

Just for the record, jag har inte mycket för avpixlatgänget och den övriga socialkonservativa horden och definitvt inte för idioter som hotar eller trakasserar andra. Men det är helt och hållet ovidkommande. Demokrati och yttrandefrihet bygger just på att åsikter man inte gillar också ska få uttryckas. Går man över yttrandefrihetns gräns är det en fråga för ordningsmakten.

Som gammal Maoist har väl iofs. aldrig fritt meningsutbyte och eget tänkande varit något som legat Robert Aschberg varmt om hjärtat, men när han nu så helhjärtat valt att omfamna den liberala världsbilden kunde man ju åtminstone begära att han också skulle acceptera den klassiska liberalismens syn på yttrandefrihet...

I tryckfrihetsförordningen (som är grundlag) står det uttryckligen att censur är förbjuden. Självklart innebär inte det att man får uppföra sig och säga eller skriva vad som helst. Men detta regleras i lag och faller då under någon av åtalspunkterna förtal, ärekränkning, olaga hot eller hets mot folkgrupp.

Det är polis och åklagare som har till uppgift att utreda och lagföra individer som bryter mot lagen, det jobbet ska inte åläggas någon internetleverantör. Det är ungefär lika befängt som att posten ska kontrollera vilka brev du skickar eller att telebolagen skulle ha ett ansvar för vad du säger via din telefon, eller dina sms. Det finns länder där det ser ut så här, Nordkorea till exempel. Dags å flytta Robban?
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
NiLu (+20), Melvin (+10)
Semicolon är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat