Visa ett inlägg
Gammal 2014-11-08, 07:19   #6
Viroid
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Det är nog alldeles korrekt att marknaden för slumppel inte är ökande. Problemet är att spelmarknaden för trav sannerligen inte ser roligare ut. Det är rätt dystra siffror från olika delar av världen. Att lägga sig ned och dö är dock ett tråkigt alternativ.

Jag tror att ATG resonerar så här: De har redan hundratusentals spelare, ett starkt varumärke, tusentals ombud, en välbesökt hemsida som omsätter miljarder och 37 travbanor där publikdelen inte används mer än 1-25% av årets dagar. Att använda detta till mer än bara travspel borde kunna ge bra utväxling. Det måste finnas någon anledning till att Unibet, Bet365 och många andra spelbolag gärna har en komplett portfölj av spel att erbjuda sina kunder. De börsnoterade bolagen skriver en hel del i sina rapporter om hur de får spelare att migrera mellan sina olika spelformer, och vad det ger i vinst när Champions League-spelaren efter matchen sitter och slöspelar på casinot.

Jag tror också att ATG ser möjligheter att erbjuda sina spelare spel på större evenemang som annars traditionellt sänkt travspelet. Hockey-VM, Fotbollens EM/VM/CL, OS, Friidrotts-VM och liknande större evenemang. Däremot tror jag inte att vare sig ATG eller Svenska Spel egentligen har något att hämta på spel i "Division 2 Södra norrlands kustland" eller vad nu serierna heter.

Jag har full förståelse för att man kommer försöka, det borde bli större kritik om man inte gör det.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1), Wagner (+5)
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat