Visa ett inlägg
Gammal 2014-11-14, 11:21   #1
droid
 
droids avatar
 
Reg.datum: apr 2012
Inlägg: 82
Sharp$: 1625
Standard

Statistik motsvarande TennisInsight


Hej,

Jag använder personligen, eller har fram tills nu rättare sagt, använt TennisInsight.com (TI) för matchstatistik i olika grad. Tidigare denna månad gjorde TI en större uppdatering som har kantats med problem och sedan igår kväll ligger sidan nere igen med texten "TennisInsight will be offline until further notice.".

Om man tittar till deras Twitter ser man bl.a. följande uttalande:
Citat:
Admin here: Sad to say its all over for the TI Website. Monumental stuff up on our side. Sincere apologies. Thx and wishing you all the best
Samt följande uttalande när någon frågan om domänen är till salu:
Citat:
open to all suggestions at present. Lots of supportive emails been coming through which is great
För mig är det helt ofattbart hur man bara kan ge upp en sådan stor och seriös (i mina ögon fram tills nu) sida bara så där. Jag spekulerar i om de blivit hackade (både hemsida & Twitter), om de har förlorat sin databas helt och inte kan återställa, eller om dom bara har gjort ett förhastat uttalande i all hets och uppgivenhet från den nya lanseringen.

Hur som helst, nu till min funderingar.

1. Har ni några bra komplement till TennisInsight? Jag har främst intresserad av matchstatistik vad gäller serve- och returprocent per enstaka spelad boll. Gärna med möjlighet att filtrera på tidsperiod (t.ex. 12 månader tillbaka), underlag (t.ex. Grus) och Tour (t.ex. ATP/WTA eller Challenger)?
2. Har ni någon aning om hur TI har byggt upp och främst underhållit sin databas gällande matchstatistik? Det känns inte hållbart att de har uppdaterat det manuellt, men känns inte heller som att det går att utesluta då det låg en hel Community bakom detta arbete.
3. Känner ni till om man kan köpa motsvarande statistik i XML-format eller dylikt från någon källa?

Jag har kollat på några andra liknande sidor men har ännu inte lyckats hitta den här statistiken samlad på ett bra sätt. Jag vore extremt tacksam om någon kan hjälpa mig i denna fråga.

Stort tack på förhand!
droid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat