Visa ett inlägg
Gammal 2010-05-12, 14:59   #30
Cc
 
Ccs avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Karon, Phuket - Thailand
Inlägg: 846
Sharp$: 11053
Standard

Hej! Kul med ett nytt spelforum! Tänkte förlora oskulden genom att belysa lite frågeställningar i denna tråd.

Först, "The Vegas Line" är ett begrepp som egentligen omfattar ett antal av de mest kompetenta oddssättarna inom Amerikansk sport. Dessa "gossar" har en snittålder på över 50 bast och är enormt duktiga på att "cappa" sina sporter. Många har en lång bakgrund inom respektive sport, som utövare och senare ofta även som ingående i lagens organisationer.

Vad gäller oddssättning av Europeiska sporter i allmänhet så är det tyvärr en utdöende konstform just nu. Från att ha varit ett välbetalt hantverk där de bästa tjänat fina pengar både åt sig själva och åt bolaget de arbetat för så innehas tjänsterna i allt högre grad av sportintresserad ungdom utan erfarenhet och med löner som alltmer liknar en förskollärares.

Många spelbolag köper tjänsten från ex. tidigare nämnda Betradar men det finns 3-4 till bolag som erbjuder både oddssättning och riskhantering. Följden har blivit en märklig likformighet vad gäller marknadsoddsen. Ett bra exempel är den Svenska Div.2 fotbollen...i premiäromgångarna var det ingen som helst skillnad på priserna. Såg bla en match där samtliga 54 bolag på en oddsjämförelsesite hade 1,70 på hemmalaget.

Skulle gissa att ~95-98% av spelbolagen på Internet löser oddssättningen på detta sätt. Att kopiera det andra redan lagt ut. De glor på varandra helt enkelt, ett spelbolag med fokus på ex. tyska marknaden kollar Expekt/Unibet vad gäller Svenska sporter/ligor osv. Den traditionella bookmakern har ersatts av marknadsinriktade börsföretag där kunskapen om odds och riskhantering inte längre finns i någon större utsträckning.

Detta är också den främsta orsaken till att så många får sina konton limiterade. Spelbolagen väljer att mininmera riskerna för förluster snarare än att maximera sina möjligheter till vinster. Har man inte kontroll på sina odds och om man inte förstår skillnaden mellan risk och KALKYLERAD risk så blir det så!

Det finns egentligen INGET spelföretag på Internet som tar större risk. Grabbarna från Oz, Centrebet är kanske det bolag som tillåter flest vinnare i kundkretsen men de är i flera stycken också ofta det vassaste bolaget på många sporter. Givetvis är det många andra bolag som tar mycket spel på de stora ligorna men så fort vi snackar mindre globala sporter/ligor så blir man fort rökt. Egentligen är det bara i Asiatiska bookiesyndikat man kan spela större belopp. Betfair håller på att prisa ut sig med sin nya pålaga "Premium charge" (en slags avgift att jämföra med rake) som vinnarna skall betala och som betyder att det blir ännu tuffare att vinna i längden. Dessutom finns det bara volymer i de större ligorna även på Betfair och att hitta spel där man som punter har "edge" mot marknaden är inte lätt.

De rena nöjesbolagen (typ BWIN, BET365 mfl.) går ju att vinna på ett tag...men man ruttnar lätt när även det 23:e öppnade kontot fått limitering.
Cc är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat