Ämne: Val - 2014
Visa ett inlägg
Gammal 2015-01-14, 08:20   #798
Semicolon
 
Semicolons avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 853
Sharp$: 1997


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Sven Wolter är en idiot, en stalinistisk idiot till och med. Men den där ledaren du länkar till ovan är ju minst sagt tveksam ur ett historiskt perspektiv.

Naturligtvis producerades lik åren efter ryska revolutionen, det pågick trots allt ett inbördeskrig. Ett inbördeskrig där 19 länder, däribland USA, Storbritannien och Frankrike sände trupper och förnödenheter till den vita sidan.

Man nekade också systematiskt bistånd till de delar av Ryssland som stod under kontroll av den röda sidan. "Katastrofbistånd" är därför verkligen en sanning med modifikation, vad det snarare handlade om var en typ av riktad utpressning. Någon form av "humanitärt bistånd" i enlighet med vad man i dagens moderna värld skulle betrakta som en självklarhet var det alltså inte fråga om. Att påstå det utan att sätta saker och ting i ett historiskt samband är en ren anakronism och enligt min mening helt meningslöst då man ska kritisera Scen Wolters hyllningar av Josef Stalin.

Wolters dumheter står bäst för sig själva utan att man försöker blanda in historiska "fakta" som man själv helt uppenbart fått om bakfoten eller missförstått. Att den sovjetiska staten och dess satelliter var ett gigantiskt humanitärt och ekonomiskt misslyckande torde ju vara rätt uppenbart för alla utan att man försöker sig på att flika in historiska "analyser" man uppenbarligen inte behärskar. Av akademiskt intresse kan tyckas, men så är jag ju också akademiker
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
apekatt66 (+5)
Semicolon är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat