Visa ett inlägg
Gammal 2015-05-25, 12:44   #515
Viroid
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Urbaniseringen har nog viss betydelse. Allt mer människor och kapital flyttar till storstadsregionerna samtidigt som glesbygden i Norrland och Värmland (där merparten av kallbloden finns) bara minskar i omfattning och betydelse.
Kallblodssporten har väl därmed ännu dystrare framtidsutsikter än varmblodssporten, för det är väl inget som talar för att landets kapitalstarka och satsande hästägare som finns kvar skulle börja satsa på kallblodssporten när det i stort sett inte körs några kallblodslopp på de större banorna i storstäderna.

Vad finns kvar av kallblodssporten den dag Jan Olof Persson lägger av ?
Suck!

Det är ju inte precis så att det föds upp travhästar i Hötorgsskraporna eller ens i Turning Torso, trots att den skrapan står nästan ute på landet. Urbaniseringen har en väldigt liten roll i hur tävlingsprogrammet för kallblod utformats. Jag tror inte att någon medvetet skapat det här, det är nog mer så att man glömt bort kallbloden och inte riktigt funderat över hur bytesbalansen mellan Norge och Sverige skall förändras.

Sedan finns det ju några gaphalsar längst i söder som tycker kallblodstävlandet borde upphöra eftersom de då tror att de får mer pengar att tävla om. Jag förlåter dem, ty de veta icke bättre.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
SO (+25)
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat