Visa ett inlägg
Gammal 2015-06-07, 12:08   #344
Viroid
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Många travbanor ligger ju tyvärr också på sådana ställen där kommunikationerna inte är som bäst minst sagt. Det är väl en huvudanledning till att Bergh flyttar från Norrland.

Är det tävlingar på Solvalla så finns Arlanda tillgängligt inom en halvtimme och om det är tävlingar på Jägersro så tar du dig till Norra Europas största flygplats på 20 minuter.

Travsporten väljer ju att fortsätta köra trav, och även rikstototävlingar, på orter i avfolkningsbygder och inte mer koncentrera tävlingarna till regionerna där människorna och kapitalet (och därmed kommunikationerna) finns och tro fan att det då blir logistikproblem. Boden har väl i stort sett ingenting mer än pensionärer och en travbana och tro fan att det då inte heller finns några vettiga kommunikationer där.
Problemet är väl ändå inte tillgången till flygplatser, utan att travcirkusen inte riktigt harmoniserar med andra människors resande. Det går väldigt få flyg på lördagskvällar efter V75, även mellan t.ex. Landvetter och Arlanda. Även vardagar om man skall ta sig hem efter t.ex. kval till årgångslopp, Hugo Åbergs, Jubileumspokal eller V86 är det beklämmande få alternativ med flyg.

Det finns många idrottslag som chartrar flyg för att åka till matcher långt borta, så varför inte travet nått dit är en liten gåta för mig. Faktum är att svenska travtränare, kuskar och skötare tillbringar oerhört mycket tid på vägarna. Ibland funderar jag över när de har tid att träna hästarna och om de kan ha något annat intresse än att bara leva med travet.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat