Visa ett inlägg
Gammal 2015-06-24, 16:39   #82
Migge
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3625
Standard

ATG har ännu en gång förlängt avtalet med "farbror" staten samt ytterligare en j*vla utredning ska tillsättas innan (?) ATG får tummen ur & flyttar ner till Malta...

Nedanstående text ifrån Svensk Travsport:

Kort avtal när travet synar den kommande spelutredningen
Gällande avtal mellan staten och trav- och galoppsporten förlängs. Avtalsperioden är 4 månader och gäller från den 1 juli 2015 fram till den 31 oktober 2015. Nya förhandlingar tas upp igen efter sommaren.

– Staten utreder den svenska spelmarknaden med start under hösten med syfte att införa ett licenssystem. Trav- och galoppsporten är inte beredda att skriva under ett långt avtal innan vi har försäkrat oss om att ATG blir en del i en omreglering. Vi vill se utredningsdirektiven innan vi skriver ett nytt avtal, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg.

Spelpolitiken och den kommande utredningen har varit ett centralt ämne under förhandlingarna med staten. Staten har tappat kontrollen över spelet och monopolet existerar inte längre. De spelbolag som inte har tillstånd att verka i Sverige tar snabbt en allt större del av spelmarknaden och marknadsföringssatserna skenar.

Trav- och galoppsporten har tillsammans med ATG agerat intensivt de senaste åren för att få till en fungerande spelmarknad med ansvar och konkurrens på lika villkor. Det betyder lika ansvar, lika skatt och lika möjligheter. Så är det inte idag.

– Vi har lämnat ett detaljerat förslag om vad vi anser måste finnas med i spelutredningen och vi har som enda aktör också tagit fram en spelutredning med förslag på hur en omreglering skulle kunna göras. Att få till lika villkor är en överlevnadsfråga för trav- och galoppsporten och för att säkerställa 30 000 jobb inom hästnäringen. Det har varit vårt budskap till staten, säger Johan Lindberg.

Mats Fransson
[email protected]

Källa: https://www.travsport.se/article/2.292/1.467748
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat