Visa ett inlägg
Gammal 2010-06-09, 19:54   #74
Luckystrike
Banned
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: St. Julian´s
Inlägg: 405
Sharp$: 281


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Alltså, hur annorlunda damvolleyboll verkligen är kan starkt ifrågasättas, eller jag menar till och med att det är ett fruktansvärt felaktigt påstående. I Sverige såklart, men i världen ? Knappast.

De bäst damvolleyboll-spelarna i världen tjänar runt 5-12 miljoner/året, vilket är mycket mer än de bästa spelarna i allsvenskan i fotboll tex, och mer än flera av våra NHL-spelare.

Champions-league finalen sågs av 16 000 personer i Paris, och publiksnittet i ligorna i Polen, Italien och Ryssland är över 3000 personer/match. När Ryssland vann VM-guldet i damvolley 2006 åkte Putin för att gratulera spelarna på flygplatsen isället för att vara med på möte i EU i Bryssel. Boris Jeltsin var ett så stort fan att han lät uppkalla en landslagsturnering efter sig, som lever kvar än idag och spelas i Moskva i juli.

Det är dessutom Brasiliens näst största sport, stor college-idrott i USA och en av de absolut populäraste sporterna i hela Asien, framförallt Kina och Korea. 2-3 matcher i veckan i den italienska damligan sänds dessutom i den statliga televisionen, RAI. Den största stjärnan Piccinini vann för något år sedan en omröstning om populäraste idrottare före storheter som Totti mfl.

Annolunda ? Jag tycker inte det.
Luckystrike är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat