Visa ett inlägg
Gammal 2015-07-07, 06:29   #9
Viroid
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Solo Visa inlägg
Finns det någon här som kan beskriva villkoren i de "nya" avtalen med utländska "partners" (det skarpen kallar nettomodellen)?

Intressant reda i och diskutera svagheter/styrkor i dessa nya spelregler som aktuell ledning kan anses ha fullt ansvar för.

Grunden i allt spel är ju att hitta sätt som ökar ditt resultat så spelare kommer söka efter sätt som kan minska spelavdraget eller ge andra fördelar. Kan de nya avtalen förhindra orättvisa fördelar?
Om jag fattat det hela rätt så har man en modell där den internationella partnern är garanterad en "grundprovision" som i princip bara skall täcka rätt så grundläggande kostnader för drift och marknadsföring. Sedan tillkommer det en "bonus" som beräknas på hur dåliga spelarna är hos den internationelle partnern. Ju sämre spelare, desto mer betalt. Går spelarkollektivet hos partnern plus blir det inte mer än grundprovisionen.

Tyvärr har jag inga trovärdiga uppgifter om vilken nivå det handlar om, men ATG:s årsredovisning lär väl i sinom tid visa om nettot från internationellt spel ökar. 2014 hände det ingenting, trots att denna modellen började implementeras då. Fortfarande finns det ju många avtal kvar, men samtliga skall enligt uppgift löpa ut under 2015, så förhoppningsvis får vi se resultat på allvar under 2016.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat