Visa ett inlägg
Gammal 2015-07-28, 10:00   #668
SO
 
SOs avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 1 808
Sharp$: 3718
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mikaels Visa inlägg
Läste den precis...skulle kunnat skrivit den själv!
Det är bara att konstatera att storbanorna funkar bara när det ett par ggr per år är fråga om storlopp. Solvalla på en vardag är som en öken var det en som sa. Och Jägersro hade ju bara 46 betalande en vardagskväll (enligt Adielsson expressen) dessutom har Jägersro inte brytt sig om underhållet
(Kolgjini).

recept; minska antalet tävlingsdagar på storbanorna och lägg ut dom på andra banor som lockar publik- Högre doterade 3 års lopp behöver inte köras på storbanorna i halvfulla lopp utan hellre låta andra banor ta hand om dessa lopp.

Att INTE köra V75 på småbanorna är nog dödsstöten för travet. Svamlet om att alla V75 lopp ska innehålla hästar av god V75 klass är inget att bry sig om.

Pratade med en tränare om detta och han var övertygad om att det inte fungerar- Det finns nämligen inte den mängden V75 hästar av god klass i landet. Grovt sett är det fråga om ca 5000 V75 starter per år (60 omgångar). En "bättre häst" kan inte starta i så många V75 lopp per år. Vila, skador och matchning tlllåter inte detta- Som Sören Nordin sa, en häst kan NORMALT inte köras i botten mer än 15 gånger under sitt liv . Dessutom mår "bättre hästar" bra av att mellan varven få lätta lopp och slippa tömmas helt- Så tack och lov att det finns "utfyllnadshästar" eller MINDRE BETRODDA i många av loppen. Och det bästa är att dom skräller titt och tätt.
SO är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat