Visa ett inlägg
Gammal 2010-06-16, 09:14   #1
dgothe
 
dgothes avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 347
Sharp$: 1075

Sabermetrics-Test MLB
Stats: 236 - 128 - 4
ROI: 109.75%
Vinstprocent: 65.00%

Standard

Mitt baseball-sheet, input behövs


Senaste veckan har mitt baseball-sheet gått back varje dag så när som på en. Min hitrate har visserligen gått ner lite grann, men jag har ändå över 60% på veckan vilket är frustrerande.

De första tre veckorna hade jag liknande hitrate, men gick ändå plus, vilket berodde på att oddsen helt enkelt var högre. Gick snabbt igenom och såg att jag har fler 1.30-1.55 odds än tidigare, och betydligt färre felaktiga dogs, men även färre 1.80+. Detta trots att min egen formel inte har ändrats (mer än att jag redovisar två procentchanser, varav den ena - den jag använder för att se om oddset är bra - är samma som förut).

Problemet är att med de låga oddsen så räcker inte hitraten till för att kompensera förluster med vinster om ni förstår vad jag menar.. det krävs tre hits per miss för att täcka upp en förlust nu, istället för två tidigare (ibland räckte det med en).

Ni som är erfarna bettare, vad tycker ni är ett lämpligt steg härifrån?

1 - Ta bort lågoddsare? Funderade själv på att sätta en nedre gräns på oddsen oavsett värde, men en snabb koll på resultaten sa mig att då skulle jag bara minska mina vinster. När jag "spelar" ett 1.33 odds innebär det fortfarande att jag bedömer chanserna till vinst som högre än 75%, så man har fortfarande edgen mot bolaget.

2 - Höja instegsnivån på ett odds? Alltså, i dagsläget spelar jag alla hemma-matcher där min formel säger att hemmalaget är favorit (dvs över 50% vinstchans) och oddset säger mig att spelbolaget satt ett för högt odds. Om jag skulle höja instegsnivån menar jag helt enkelt att jag sätter en procentgräns. Ser jag inte att jag bedömer vinstchansen till exempelvis 70% eller mer skulle jag inte spela? En snabbkoll i mitt sheet visar att jag har flera i 60-69% rangen, så flera spel skulle försvinna, varav flera är vinster.

3 - Variabel insats? Kör ju flatbet, mest för att det viktiga för mig var att se hur nära sanningen jag kunde komma. Ett alternativ är en rörlig insats beroende på vinstchans och odds, a la Kelly Criterion. Risken är givetvis att en favorit som förlorar ger mig en större smäll, och en dog som vinner ger mig mindre pengar, men i långa loppet borde de säkra vinna oftare och de osäkra förlora oftare, så mer pengar in och mindre ut?

Har data och backtestar med Kellys just nu med insats mellan 1-10. Väldigt upp och ner, men ungefär samma ROI, lite fler units in bara.

Långt inlägg, men behövde skriva av mig efter en veckas uselt tippande på brännboll..
dgothe är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat