Visa ett inlägg
Gammal 2015-11-21, 18:03   #1
hatten1
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 658
Sharp$: 5535
Standard

ATG samt Svenska Spel har jättelik säkerhetsbrist


Båda bolagen har en transaktionsteknik som tillåter bolaget att spara samtliga siffror på kreditkortet , vilket möjliggör snabba insättningar av kapital, genom att endast summan skrivs in, samt lösenord.

Sålunda kan den som hackat sig in i en spelares dator, sätta över samtliga pengar som finns och spela bort på valfritt spel.

Därutöver kan de som vill tjäna pengar på sådan hackning till exempel genom en trojan eller liknande som speglar datorn, komma åt samtliga siffror i kortnumret och därigenom använda kortnumret över hela världen.

Man kan också chipdumpa på SS poker, eller på ATG spela på Långsamma Brunte i ett femhästarslopp på plats med valfri summa, och köpa överoddset från annat konto på övriga fyra hästarna ( lex Östersund)

Men det riktigt stora problemet är den ihåliga säkerhetsbristen att monopolföretagen spar samtliga siffror på kreditkortet.
Det är en teknik från tidigt 2000tal.

Varför görs detta?
Kanske för att de som är spelförstörda som vill få in pengar snabbt när de är i maskin, inte ska "kallna" och överväga ny insättning om det tar längre tid.
Kanske för att säkerhet kostar pengar, kanske på grund av sedvanlig avsaknad av grundläggande säkerhetstänk?

Hur som haver är en sak klar, det är i högsta grund en bidragande och högst påvisbar orsak till att monopolföretagens spelsäkerhet, säkerhetsrutiner
INTE ÄR EN ORSAK TILL ATT BEHÅLLA MONOPOLET.

Senast redigerad av hatten1 den 2015-11-21 klockan 18:04.
hatten1 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat