Visa ett inlägg
Gammal 2010-06-25, 18:01   #381
Luckystrike
Banned
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: St. Julian´s
Inlägg: 405
Sharp$: 281


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Wimbledon, runda 3, lördag

Jeremy Chardy - David Ferrer 1 4,00 @ pinnacle (6/10)

28-årige Ferrer har inte nått längre än 3e omgången i Wimbledon sedan 2006, då han förlorade i 4e mot Hewitt. Ferrer hade ganska stora problem med Florent Serra men kunde reda ut det och vinna med 3-1 i set.

Spanjoren är som många säkert redan vet, väldigt bollsäker och stark i defensiven med sitt otroligt fina fotarbete. Gräs är dock underlaget som passar honom allra sämst, då han är i avsaknad av en bra förstaserve och framförallt andraserven är ofta väldigt lätt att attackera. De snabbare underlaget gör det också svårare för Ferrer att försvara sig då bollen studsar flackare och snabbare.

23-årige Jeremy Chardy är en fruktansvärd talang, som älskar att spela på snabbare underlag. Fransmannen har ett ruskigt tryck i sin forehand som är en av de absolut hårdaste på touren och har dessutom en väldigt bra förstaserve.

Chardy krossade Gimeno-Traver i 1a rundan utan att bli bruten en enda gång, och slog Lacko med 3-2 i set i den 2a rundan. Chardy blev bara bruten en gång i hela matchen dock, så hans spel i eget game imponerar stort.

Chardy och Ferrer har mötts två gånger på snabbare underlag, med ställningen 1-1. Chardy vann i Johannesburg 2009 på hc med 2-1 i set, och Ferrer vann i Indian Wells 2009 på hc med 2-1 i set och 6-4 i avgörande. De har aldrig mötts på gräs innan, och det passar Chardy bättre än Ferrer kontra hardcourt som är långsammare.

Chardy vann Wimbledon för juniorer 2005, och tog set av Roddick ifjolårets Wimbledon. Stämmer hans angreppsspel här är jag säker på att han har en bra chans att slå ut Ferrer, som jag inte tyckte imponerade mot Serra.
Luckystrike är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat