Ämne: NHL 15/16
Visa ett inlägg
Gammal 2016-01-27, 19:17   #5
Lunkan
 
Lunkans avatar
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 205
Sharp$: 899
Standard

Slår ett slag för underspelet i Staples Center inatt. Om vi börjar med H2H och kikar på lagens 9 senaste matcher (senaste två säsongerna) så finner vi att dessa lag endast en gång har gått över linan. 5 gånger har lagen gått under, och resterande 3 har det blivit exakt 5 mål.

Vidare så har LA om vi kollar på senaste 5 matcherna inte gått över linan, men man har ändock bara gått under en gång. Kings har gillat att hamna på exakt 5 mål på slutet alltså.

Avalanche har varit mycket stabila fram till gårdagens match då man åkte på dyngstryk med 6-1 mot ett formstarkt Sharks. Detta är också orosmolnet för detta spel: om det var en plattmatch eller om Avs från ingenstans tappat formen helt och hållet. Innan gårdagens match hade nämligen Avs gått under i 7 raka matcher. Detta beror till stor del på ett ruggigt stabilt försvars- och målvaktspel.

Och såvida inte denna stabilitet har vänt helt och hållet, så är U5 till 2.11 hos pinnen ett mycket bra spel - ja allt till 2.00 och mer är bra enligt mig. Även om nu försvarskollapsen är ett faktum så är det ett OK spel med hänsyn till H2H samt att Kings ofta är relativt målsnåla. Släpper man in 6 kassor som igår, blir det ju dock givetvis svårt att gå under linan - så vi får hoppas på bättring till inatt. =)

Målsnittet för lagen ligger på 4.6 respektive 5.3, kollar vi H/A skiljer det inte mycket och då snarare till U favör. Notera att Avs målsnitt de senaste 10 legat på 4.7, trots 6-1 förlusten mot Sharks igår alltså.
Lunkan är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat