Visa ett inlägg
Gammal 2016-02-06, 19:17   #4
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av MEL Visa inlägg
Jag tänker så här - med en effektiv marknad med många aktörer (bookies), så kommer återbetalningen att bli 100 % och under kortare tidpunkter så kommer även arbitrage situationer att uppstå med en återbetalning på >100% som ett resultat av att vad förmedlarna vill jämna ut sina böcker. I sin strävan att reducera eller eliminera sin riskexponering.

Av den anledningen så behöver inte oddsen motsvara sannolikheten för utfallet - utan snarare hur man tror att marknaden kommer att värdera. Det innebär att det bör finnas värde, men kanske inte där man tror alla gånger.

För tre utfall (1x2) är risken stor att man väljer ett med negativt väntevärde. Jag tycker att handikapp-marknaden (endast två utfall) är den som jag kan finna mest värde på (5-15%).
Mycket kloka ord.

En känd amerikansk profil inom bettingen sa en gång att storbolagen i t.e.x Vegas sätter ju inte oddsen och hcp linorna på amerikanska sporterna utefter hur dom tror att matchen ska sluta utan målet är ju att få in lika mycket pengar på båda sidorna. Många tänker inte på detta utan ser oddsen som något sorts facit på hur matchen ska sluta.

Till exempel 100 miljoner på +3.5 @ 1.95 och 100 miljoner på -3.5 @ 1.95 i en NFL match är ju drömmen för ett spelbolag då det är säkra pengar till bolaget utan risk. Ha samma upplägg på 100 matcher per månad och det rullar in pengar vad som än händer. Betydligt värre när alla är på en sida och därför så flyttas ju också oddsen och linorna beroende på vart pengarna läggs för att jämna ut skillnaden.

Sen kanske bolagen bedömer att det troligaste utfallet skulle vara en lina på -6.5 men pengarna styr ju vart linan och oddsen ska ligga.

Detta applicerar man ju även till övriga sporter vilket många sällan tänker på.

Så självklart går det att hitta värde om man kan hitta ett sätt att analysera oddsen och matcherna som slår bolagens i längden. Det är såklart svårt men knappast så att bolagens odds alltid är något facit på dom olika möjliga utfallen i matchen, som många vill påstå.


För övrigt så är det ju bara att stämma in i vad NicklasJ säger och andra sagt tidigare. Dina tester skjuter sig själva i foten redan från start när du inte använder marknadshögsta odds. Har ditt system en liten edge så kommer den försvinna genom att endast spela på ett bolag som sällan har bäst odds.

Du verkar ju dock medveten om det själv vilket är bra. Med tanke på att du endast gav det tidigare försöket ca 3 veckor så borde du överväga att använda bästa oddsen, kanske mest för att öka chanserna till att du ska se ett resultat som är värt att jobba vidare med.

Tycker projekt likt detta är riktigt intressant och önskar dig all lycka till. Självklart kan du snickra ihop något som funkar, tyvärr tar det ofta längre tid än vad gemene man klara av att härda ut.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+5)
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat