Visa ett inlägg
Gammal 2016-02-15, 10:51   #30
Emeffeff
 
Emeffeffs avatar
 
Reg.datum: okt 2014
Inlägg: 1 105
Sharp$: 2156

Emeffeff
Stats: 36 - 38 - 4
ROI: 107.76%
Vinstprocent: 48.65%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av MEL Visa inlägg
Jag kan tänka mig att förändring av regler, tillämpning av regelverk, praxis och ny teknik kan påverka match-karaktärestiken, så att exempelvis sannolikhet för en straff förändras, men att sannolikheten för att sätta en straff är oförändrad (såvida man inte bestämmer sig för att flytta straffpunkten).
Det stämmer inte! Straffen i fotboll ser ut på precis samma sätt idag som den gjorde för 20 år sedan men sannolikheten för att sätta den har ändå förändrats betydligt. Tar Premier League som exempel. På 90-talet (92-00) förvaltades 95 % av 511 tilldelade straffar. Motsvarade siffra för 00- och 10-talet är 83 % av 775 straffar respektive 79 % av 515 straffar. Fotbollen utvecklas i faser och uppenbarligen har målvaktsspel utvecklats i snabbare takt än straffteknik vad gäller den engelska ligafotbollen. Detsamma gäller givetvis för andra delar av fotbollen, anfalls- och försvarsspel till exempel, som utvecklas i vågor. Fotbollen är liksom de flesta andra sporter långt ifrån statisk och förändras mycket från år till år, varför gammal statistik snabbt blir inaktuell.

Får man fråga varför du/ni spelar på fotboll överhuvudtaget om ni bara utgår från siffror och statistiska underlag? Borde det inte vara lättare i en sport där man vet mer om vad som påverkar utfallet, som tennis till exempel. Vet att det finns folk som gjort framgångsrika modeller för tennis som tar hänsyn till olika spelstilar, servehastighet, underlag och så vidare. Krävs förvisso att man tillgång till all den statistik som behövs.
Emeffeff är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat