Visa ett inlägg
Gammal 2016-03-04, 08:47   #41
Spiken64
 
Reg.datum: jul 2011
Inlägg: 2 549
Sharp$: 5341
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Hade du tänkt längre än näsan når kanske du också förstått att något är fel. Läs gärna Viriods utmärkta blogg från igår på travsiffror.se

Där kan du bl a läsa att 10 av landets travbanor ligger där det knappt bor några människor, banorna har nästan inga tränare och nästan inga unghästar. Samtidigt pekar alla siffror fortsatt neråt när det gäller antalet tränare och hästar och har gjort så i många år. Ekonomin i travsporten är usel. Nästan inga hästar bär sina kostnader.

1/3 av landets banor ligger i Norrland. Nu har de enda två riktigt framgångsrika tränarna där flyttat söderut. När året är slut ska det bli intressant att t ex se

- Hur många hästar tränade i Norrland vinner V75 finaler ? (en indikation på vilken sporslig standard det är på en bana).

- Hur många Norrlandstränade hästar vinner större unghästlopp där hästar från hela landet deltar ? (också en indikation på kvalitén men även på framtiden)

Men sen beror det såklart på om man vill att travet ska vara en sport på riktigt som alla andra där sportsliga prestationer och framgångar belönas eller om man vill att travet ska vara någon form av statens förlängda arm för att skapa arbetstillfällen i avfolkningsregioner. Om det är det sistnämnda som är viktigast är svensk travsports fortsatta satsningar på banor som saknar befolkningsunderlag, tränare och bra hästar helt klockrena.
Var väl inte så många årsedan Norrland tog allt glöm det?
__________________
Som ofta bäst när det gäller.
Spiken64 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat