Visa ett inlägg
Gammal 2016-06-02, 12:34   #2
Cc
 
Ccs avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Karon, Phuket - Thailand
Inlägg: 846
Sharp$: 11053
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mollekyl Visa inlägg
Hej!
Nybörjare här som har bestämt mig för att börja med "seriös" sportbetting.
Jag inriktar mig mestadels på europeisk fotboll.
Jag har läst spelskolan här på sidan för att lära mig dom basala reglerna för att bli en vinnande sportbettare.

Men nu vill jag gärna ha tips på speldsidor/spreadsheets/twitters som man kan följa för att rygga bra spel..

Jag vet inte om man får nämna andra spelsidor här i forumet. Isf ber jag om ursäkt.

Jag följer redan rekatochklart, spelbloggen.se, Youbet!-bloggen och OLGB.com.

Och en till fråga. Hur många spel lägger ni erfarna bettare per dag ungefär. Jag förstår att det skiljer sig åt beroende på hur spelutbudet ser ut. Men säg en lördag under vintern när de flesta fotbolls-ligorna i europa är igång och spelutbudet är stort..
Kör ni hellre få spel som känns säkra, eller matar ni på med 10+ plus en sådan dag?
Det kanske inte alls går att svara på min fråga men jag frågar ändå

Tack på förhand!
Med risk för att få en massa följdfrågor, men jag har ju inte så jäkla mycket att göra ändå!

1.) Det är få, om ens några som är vinnande i ett långt perspektiv som lägger spel pga "känns säker" eller "tror de vinner"! Allt handlar om vem som subjektivt värderar ett spelobjekt bäst, du eller oddssättaren! "Magkänsla" är väldigt svårt att värdera, du kan läsa mer om min uppfattning om detta i en tråd i Fotbollsforumet (Oddsättning- Fotboll).

2.) Att "rygga" någon blint är ett snabbt sätt att göra av med sina pengar. Jag vill se statistik på puntern, minst något hundratal spel innan jag ens funderar på saken. Dessutom är jag noga med att välja såna som är specialiserade på en enskild sport/liga och inte hoppar mellan isracing och varpa och emellanåt kastar in lite backhoppning och dragkamp. Fokusera på några ligor du tycker du har bra resultat på, läs in dig ordentligt och kladda inte med annat utan försök hitta bra ryggar om du känner att du har för få spel själv.

3.) Det allra viktigaste (min uppfattning)är "money management". Alltför många bränner vinstpengar på casinospel eller annat när spelen i övrigt går bra. Bokför varenda krona du satsar, då vet du efter ett tag vad du är bra på, hur bra de du ryggar är och en massa andra mönster. Sharps "spreadsheets" är ett utmärkt verktyg för detta.

4.) Jag förespråkar "flatbet"! Dvs att man ALLTID satsar samma procentuella summa (av din spelkassa). Oerhört få kan med precision värdera hur bra ett spel är, hur mycket övervärde det finns i ett odds. Jag har kört 1,5%/spel och det har passat mig bra, det finns de som tycker det är för mycket, andra tycker det är för lite men det funkar för mig. Jag har heller aldrig sett, ens i min egen bokföring att jag skulle tjäna på varierade insatser. De första åren varierade jag insatserna och det funkade när oddsen varierade mellan spelbolagen, idag är det marknadsstyrda odds och ganska uniformt. Det händer givetvis någon enstaka gång att jag fläskar på ordentligt när oddsen är helt galna, men det händer inte mer än max 1-2 gånger/år och då snittar jag runt ~60 spel/vecka när det är högsäsong.
__________________
"Om det fanns en profitabel marknad skulle det just nu suttit ett team av insatta och tömt allt värde."
- matchingbetisover 2015-09-08
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Maijadona (+10), Migge (+10)
Cc är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat