Visa ett inlägg
Gammal 2016-06-02, 18:05   #3
Slurf
 
Slurfs avatar
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 1 500
Sharp$: 1949

Sharps.se Kirtap million
Stats: 28 - 30 - 0
ROI: 105.57%
Vinstprocent: 48.28%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Cc Visa inlägg

1.) Det är få, om ens några som är vinnande i ett långt perspektiv som lägger spel pga "känns säker" eller "tror de vinner"! Allt handlar om vem som subjektivt värderar ett spelobjekt bäst, du eller oddssättaren! "Magkänsla" är väldigt svårt att värdera, du kan läsa mer om min uppfattning om detta i en tråd i Fotbollsforumet (Oddsättning- Fotboll).
Magkänsla kan dock vara mer än det du beskriver. För oss som har lång erfarenhet av sportspelande så skulle jag säga att magkänslan är en omedveten analys som är svår att uttrycka i ord, som man dock bör ta hänsyn till. Trots att alla parametrar talar för ett utfall så kan ändå magkänslan säga något helt annat, i sådana fall så är det ju ofta vettigt att i alla fall begränsa insatsen om man inte har tänkt avstå helt.

Citat:
2.) Att "rygga" någon blint är ett snabbt sätt att göra av med sina pengar. Jag vill se statistik på puntern, minst något hundratal spel innan jag ens funderar på saken. Dessutom är jag noga med att välja såna som är specialiserade på en enskild sport/liga och inte hoppar mellan isracing och varpa och emellanåt kastar in lite backhoppning och dragkamp. Fokusera på några ligor du tycker du har bra resultat på, läs in dig ordentligt och kladda inte med annat utan försök hitta bra ryggar om du känner att du har för få spel själv.
Jag skulle säga att det är ganska enkelt att vara vinnande på många olika sporter samtidigt, däremot så är det inte lika lätt att vara en vinnande ryggare. Oddsförändringarna går snabbare än någonsin och limiterna gör att det ofta är helt omöjligt att få in önskad insats på många marknader. I lägre serier i fotboll och hockey så är det ofta fullständigt omöjligt att rygga, jag har inte ryggat ett spel i dessa serier på typ 5 år.

För oss som enbart har full tillgång till Pinnacle och SBOBET så är det omöjligt att ta alla spel av den man ryggar. På mindre marknader innebär ett spel ofta en kraftig autosänkning. Den enda chansen att rygga någon duktig på mindre marknader på pinnen är om dennes rulle är mikroskopisk och att insatserna därför ligger på typ 200SEK per spel, så att oddsen inte förändras. Maxbet på ca 860SEK på t ex hockeyallsvenskan, cykelsport eller vintersport innebär stora sänkningar av öppningsoddset.

TS har en stor fördel av att vara ny som spelare och därmed har h*n tillgång till olimmade konton ett tag framöver och då blir det lite enklare att rygga. Har man tillgång till Betsson, Unibet, Marathonbet och Bet365 mfl så är det bara att börja följa några valfria sheets med 110%+ i ROI. De återkommande bjudningarna på dessa bookies gör det lätt att vinna, att däremot hålla en sådan avkastning endast med hjälp av pinnen (dåligt utbud och blixtsnabba oddsförändringar) är nästan omöjligt.

Citat:
4.) Jag förespråkar "flatbet"! Dvs att man ALLTID satsar samma procentuella summa (av din spelkassa). Oerhört få kan med precision värdera hur bra ett spel är, hur mycket övervärde det finns i ett odds. Jag har kört 1,5%/spel och det har passat mig bra, det finns de som tycker det är för mycket, andra tycker det är för lite men det funkar för mig. Jag har heller aldrig sett, ens i min egen bokföring att jag skulle tjäna på varierade insatser. De första åren varierade jag insatserna och det funkade när oddsen varierade mellan spelbolagen, idag är det marknadsstyrda odds och ganska uniformt. Det händer givetvis någon enstaka gång att jag fläskar på ordentligt när oddsen är helt galna, men det händer inte mer än max 1-2 gånger/år och då snittar jag runt ~60 spel/vecka när det är högsäsong.
Att spela flatbet om 99% av spelobjekten ligger i oddsintervallet 1.60-2.30 är kanske ingen dum idé, men i andra fall är det fullkomligt vansinne och ofta direkt omöjligt pga limiteringar.

Spelar man MLB och NBA där även de skickligaste bara kan finna tämligen marginella värden så är det säkert okej att flatbeta. Ibland hittar jag spel till 4.50 i vintersport som jag anser borde stå i under 2x och då handlar det bara om att försöka få in så mycket som möjligt.

Föreslår du att han skall köra flatbet 1.5% på ett outright-spel till 30x också?
Slurf är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat