Visa ett inlägg
Gammal 2016-06-02, 23:12   #10
Lobo
 
Reg.datum: okt 2010
Inlägg: 957
Sharp$: 4927
Standard

Man behöver inte gå igenom några spelböcker för att komma fram till att flatbet är bättre än movingbet (rörliga bet). Det handlar bara om ren matematik. Trodde inte jag skulle behöva diskutera detta mer men gör det ändå.

Om vi utgår från Cc 1,5 % som han spelar. Om han nu skulle spela movebet hur skulle det sett ut då? Rätt troligt hade han haft tre olika nivåer av insatser då, typ. Ett med dom bra spelen, ett med dom ännu bättre spelen och ett med dom allra bästa. Det vore då konstigt om han inte satt 1,5 % på dom allra bästa och mindre på dem bättre och allra minst på dem bra. Med dom allra bästa menar jag då inte dom två om året han hittar utan de normala allra bästa spelen. Om han då skulle sätta en mindre summa pengar på de bra och bättre spelen så skulle han omsätta mindre på dessa spel och på så sätt skulle nettovinsten bli lägre. Så det enda rimliga borde vara att sätta 1,5 % på alla spel för att få en optimal omsättning.

Sen glömmer många att det är dels ens tidigare resultat som ger en ett underlag för sin värdering. På de senaste 1000 kanske man har en roi på 107 % och på de 1000 föregående hade man kanske bara 102. Man hade ändå kanske hade likvärdiga väntvärden på dessa 2000 spel. Vad ska man då utgå ifrån? Man kan inte bara skylla på varians heller.

Det som gäller är alltså om du har värderat rätt så kommer du över tid att gå plus. Det är inga statiska spel vi håller på med även om man utgår från samma saker.

Dock har jag inga problem med folk som trycker in både 5 och 10 % och kanske ännu mer på spel då och då. Det ger säkert bra klirr i kassan när det sitter men det kan säkert även bli deras fall. Låt säga att man hittar et spel på 50 % chans och man får 4 gånger pengarna och trycker ditt 10 % av kassan och förlorar. Kanske 1-2 veckor slit som förloras på ett spel. Man vet själv när man har tappat en del av sin spelkassa och ingenting sitter. Man börjar tänka lite negativt och funderar vad är det som händer och vad är det för fel. Detta kan göra att du blir mer försiktig och lägger färre spel än normalt.

Visst, du kan även vinna. Men många gånger när man vinner så blir det tvärtom, allting sitter och man känner sig i hysterisk form. Detta kan göra att man ibland blir lite lite övermodig och kanske lägger fler spel än vad man normalt gör.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Cc (+25), smak (+10)

Senast redigerad av Lobo den 2016-06-02 klockan 23:40.
Lobo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat