Visa ett inlägg
Gammal 2016-06-22, 15:37   #1506
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 157
Sharp$: 57030
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Är ju alltid något som skiljer ut vinnarna från övriga hästar. Om vi inte har barfota-effekter så får vi leta på annat håll. T ex vilka som visar uppåt-form och neråt-form och en hel massa andra parametrar.

I vinter slipper vi i alla fall sena beslut om att ändra från barfota till skor.

Inget ont som inte för något gott med sig.
I fjor var det i princip ingen vinter alls i södra Sverige. Var bortrest i januari, men i december och februari inte en tävlingsdag på Jägersro och Halmstad där det inte gått att tävla med valfri balans.

Barfotaförbud i tre månader kan säkert behövas i Norrland, men det är ju en oerhörd skillnad på klimatet i Boden och Malmö under vintern. Vissa vintrar är det ju ingen vinter överhuvudtaget här nere numera. Och det är bara att åka över Öresundsbron och starta på Charlottenlund i december och dom kan köra utan skor på hästarna även om det är snöstorm utan några regelbrott.

Det var rätt kul när några tränare norröver öppnade lite vinterfilialer här nere för att kunna köra hästarna barfota på vintern. Det blir det inte nu och risken är väl att hästbristen blir ännu värre kommande vinter när allt fler hästar drar till Frankrike för varje år men atg ska samtidigt ha hästar varje dag för såväl lunchtraven som kvällstraven även i jan-feb.
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat