Visa ett inlägg
Gammal 2016-06-22, 23:45   #1512
Viroid
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
I fjor var det i princip ingen vinter alls i södra Sverige. Var bortrest i januari, men i december och februari inte en tävlingsdag på Jägersro och Halmstad där det inte gått att tävla med valfri balans.

Barfotaförbud i tre månader kan säkert behövas i Norrland, men det är ju en oerhörd skillnad på klimatet i Boden och Malmö under vintern. Vissa vintrar är det ju ingen vinter överhuvudtaget här nere numera. Och det är bara att åka över Öresundsbron och starta på Charlottenlund i december och dom kan köra utan skor på hästarna även om det är snöstorm utan några regelbrott.

Det var rätt kul när några tränare norröver öppnade lite vinterfilialer här nere för att kunna köra hästarna barfota på vintern. Det blir det inte nu och risken är väl att hästbristen blir ännu värre kommande vinter när allt fler hästar drar till Frankrike för varje år men atg ska samtidigt ha hästar varje dag för såväl lunchtraven som kvällstraven även i jan-feb.
Så där tänkte jag också när de skulle införa det, men efter en säsong tycker jag nog att det är rätt bra. Det må vara så att en del barfotaberoende hästar ställs av, men det är ju ett gyllene läge för dem som har hästar som går med skor att sätta dem i form inför vintermånaderna. Det är inga stora lopp som körs i Sverige och travet går ned på ett minimum av tävlingsdagar och lopp (undantag för julvecka då det är V75-bonanza).

Enligt vad jag förstått sparade man sistlidna säsongen 5-7 miljoner på att man inte behövde försöka åstadkomma barfotabanor när det var tävlingsdags, vilket var välkomna pengar. Det tävlas rätt hårt på några få banor under dessa månader, så för dem är besparingarna betydande.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat