Visa ett inlägg
Gammal 2016-07-22, 12:12   #51
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Härligt med lite aktivitet i tråden och intresset börjar ju nu bli så stort (18 anmälda) så att vi måste bestämma oss för vad som är max antal deltagare som funkar i ligan. Ifjol var vi 14 och man kanske inte kan vara så många mer än så?

Jag tycker dock att vi bör sikta på att alla som anmält sig får vara med i minst 1 liga om det är möjligt. Vi som anmält oss till dubbla ligor får lämna över en av platserna om det krävs anser jag. Blir vi några fler så skulle man nästan kunna köra 3 ligor så att alla får vara med i önskat antal ligor.

Man kan ju variera ligorna så det ändå blir olika t.ex:

#1, standard, h2h, snake
#2, PPR, h2h, auction
#3, standard, roto, auction

Vi får väl se hur många som anmäler sig dom kommande dagarna och sen ta ett gemensamt beslut.


Citat:
Ursprungligen postat av eddieh Visa inlägg
Som nörd ser jag gärna att draftordningen lottas i god tid så man kan förbereda sig på bästa sätt. Förra året lottades det samma dag som draften om jag inte minns fel. Alldeles för sent i mitt tycke.
Citat:
Ursprungligen postat av jaroiten Visa inlägg
En sak jag tycker är viktig är också att man har fått betalt från samtliga innan man lottar draftordningen så att inte någon hoppar av bara för att man fick en dålig draftplats.
Förra året så lottades draftordningen 10 dagar innan draften. Tyvärr så går det fetmarkerade inte riktigt hand i hand. Det brukar i regel vara väldigt bökigt att få in betalningarna då det alltid ska krånglas in i absolut sista stund. Jag är helt positiv till förslaget och jag kan börja samla in pengar redan i början av augusti men risken finns att vi ändå står där med veckan kvar och alla inte har betalat och således har vi inte kunnat lotta draftordningen. Det kanske blir helt annorlunda i år och alla betalar direkt, vi kan ju hoppas. I det här läget kan det ju vara så att det är många som vill ha platserna och då lär man ju ordna betalningen om man ska få en plats också, annars kan ju näste man på tur hoppa in i stället.

Angående hur vi ska lotta draftordningen så är jag helt öppen för förslag och vi kör på det ni tycker är bäst. Precis som jaroiten säger så går det att göra en 100% fuskriskfri lottning via randompicker som jag använde ifjol, eller dårandom.org som han nämnt vilket jag själv dock inte har koll på just nu. Som jag tidigare sagt så lärde vi oss ifjol att det var väldigt viktigt hur lottningen genomfördes och även om lottningen var korrekt ifjol så ska vi ändå undvika eventuella frågetecken denna säsongen.


Visst kan vi ändra waiversystemet om många önskar det.

Personligen kan jag nog tycka att "inverse order of standings" inte är så tokigt ändå. Det kan möjligen jämna ut skillnaderna mellan lagen något eftersom lagen i toppen får svårare att göra sitt lag ännu bättre medans lagen i botten har möjligheter att kunna vända skutan genom något bra FA fynd.

Skulle man välja en taktik med att förlora i början bara för att öka chansen till att kunna plocka in något bra från FA så spelar man nog ett högt spel eftersom det ofta brukar vara tajt i tabellen och 1 vinst kan vara mer värd än den lilla möjligheten till att man ska hitta något guldkorn på FA just den veckan.

"Move to last after claim" känns sämre tycker jag eftersom risken finns lagen i toppen av tabellen då kommer kunna sitta högt i waiver ordningen och bara invänta att det dyker upp något grymt på FA vilket gör deras lag ännu bättre. Samtidigt som lagen i botten som hela tiden måste skrapa från FA varje vecka kommer aldrig ha någon chans att plocka en bra FA spelare om det dyker upp en sådan och därför kanske man aldrig kan förbättra sig lag nämnvärt utan blir fast i botten.

FA budget kan ju funka även om det kan bli lite samma risk som ovan.

Jag förstår att dubbla mästaren Juret inte vill ha "inverse order of standings" då han säkert kommer hålla till i toppen i år igen. Jag tänker dock mer på vad som blir mest rättvis för ligan som helhet och kanske också för mig själv eftersom risken är väl större att jag harvar i botten av tabellen än Juret.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
jaroiten (+5)
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat