Visa ett inlägg
Gammal 2016-08-18, 08:07   #27
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 677
Sharp$: 2416
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av putte64 Visa inlägg
Man kan ju göra det jävligt enkelt för sig och säga att man bara spelar rader som ger större utdelning än systemkostnaden, men trots EV+ är det inte bra då man inte sätter 7an så ofta.
Det är högst tveksamt om man ska lira rader som ger mindre än 10*systemkostnaden, tror väldigt få skulle tjäna pengar på den strategin.

Flerbongar undantaget...
Du är på system-nivå här.

Varför ska man begränsa sig till att spela 50 öre / rad rakt av på ett V75-system? Det går alldeles utmärkt att blanda 5kr/rad och 1,50kr/rad och 50öre/rad i ett och samma system.

I en annan tråd konstaterar NicklasJ att radvärde och spelvärde oftast ( men inte alltid ) hänger ihop. Det kan finnas +EV-rader med lågt radvärde. Om man låser in sig på att bara spela rader med en minsta förväntad utdelning så kan man missa dessa.

Däremot är ditt andra förslag något som, så länge man inte överdriver det!, viktar systemets rader mot +EV-rader av sig självt utan att man behöver räkna på varje enskild rads EV. Man måste akta sig så att man inte spelar rader som inte täcks av pottens odds ens om man blir ensam vinnare.

Och till slut beror det på vad man menar med "värde"? Menar man den enskilda radens förväntade värde? Menar man "spelvärde", dvs EV?

En rad med högt förväntat värde kan mycket väl ha ett lågt spelvärde. En V75-rad med högt spelvärde men lågt förväntat värde måste man naturligtvis satsa mer än 50 öre på.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat