Ämne: 22/7 MLB
Visa ett inlägg
Gammal 2010-07-22, 10:41   #7
dgothe
 
dgothes avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 347
Sharp$: 1075

Sabermetrics-Test MLB
Stats: 236 - 128 - 4
ROI: 109.75%
Vinstprocent: 65.00%

Standard

Har inte gjort min körning ännu, men har gjort några observationer angående mina picks i juli.

1. Färre picks än tidigare
Under maj och juni bettade jag friskt på allt som mina uträkningar gav utslag på. Hade jag en favorit så bettade jag på den, oavsett pinnens odds. Nu har jag gradvis dels ändrat formlerna, samt satt in ett filter som kräver att pinnens odds ska vara fel med minst 0.2 (dvs om jag säger 1.300 är ett riktodds, så ska pinnens odds vara minst 1.500).

Dessa två faktorer har gett mig färre spel, men också högre träffprocent.

2. Högre ROI
Trots att jag har ett lägre odds-snitt, så har den höga träffprocenten (bisarra 83%) gett mig mycket bättre ROI. I juli ligger det på 138%.

3. TUR!!!!!
Att säga att detta beror på enbart skicklighet eller bra formler skulle vare oerhört dumt. Jag har haft en otrolig tur i vissa matcher. Två stycken extra innings så sent som i helgen där utfallet var positivt för mig.

4. Svängning kommer!?
En 83% hitrate är statistiskt felaktigt. En space-time anomaly som dom skulle sagt i Star Trek. Mina uträkningar ger lagen jag spelat på 65-85% vinstchans, så rent matematiskt sett borde min hitprocent ligga någonstans där i mitten (antagligen i nedre kant då ca 70% är snittet).

Ska man vara realist så måste man inse att detta kommer rätta ut sig själv och en losing streak är inte alls omöjlig, utan snarare ett faktum. Förhoppningsvis kommer dock en sådan losing streak i form av lägre hitrate, men ändå plusresultat, när den väl kommer. (jag menar alltså att jag skulle träffa 3/5 istället för 5/5 och 4/5 som jag gjort hittills i juli).





Är på kontoret nu, dagens picks (om datorn hittar några) kommer senare.
dgothe är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat