Visa ett inlägg
Gammal 2010-07-26, 19:30   #575
Luckystrike
Banned
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: St. Julian´s
Inlägg: 405
Sharp$: 281


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

WTA Stanford

Sharapova, vinnare 6 ggr @ pinnacle (4/10)

Sharapovas väg mer detaljerad:

1r: Jie Zheng
2r: Govortsova/Kudryavtseva
Q: Dementieva/Safina/Date Krumm
SF: Kirilenko/Radwanska/Hantuchova/Peer
F: Azarenka/Stosur/Kleybanova/Bartoli

I första rundan ställs hon alltså mot kinesiskan Jie Zheng. Kinesiskan har visat riktigt dålig form den senaste tiden, och föll i 2a rundan mot Kvitova i Wimbledon. Zheng och de andra kinesiskorna fokuserar annars hårt på Grand Slams och tar ofta de andra turneringarna som träning, så hon ska inte vara något större hot här. Zheng har också en spelstil som passar Sharapova väldigt bra när ryskan är i form, då hennes serve är direkt svag och dessutom inte har alls samma kraft i grundslagen.

2a rundan ska bara bli en ren "walk in the park" för ryskan som möter Govortsova, som spelar liknande Sharapova men mycket sämre. Govortsova har varit ur form länge nu och ska verkligen inte ha vapnen för att hota, framförallt inte just nu.

I kvartsfinalen ställs hon troligen mot Dementieva, som hon har 7-3 i inbördes mot. Dessutom har Dementieva varit borta pga skada i över två månader och tvingades avstå Wimbledon. Hennes form i övrigt i år har varit klen, och hennes spelstil har alltid passat dåligt mot Sharapova, som spelar tyngre och servar bättre än Dementieva. Dessutom är hon mycket svagare mentalt, och som nämnt i klart sämre form, så allt talar för Sharapova.

I semifinalen möter hon troligen Kirilenko eller Radwanska tror jag, och även här blir hon storfavorit. Kirilenko slog Sharapova i Australian Open i år, men hon kom precis från långt skadeuppehåll och hade enorma problem med serven i den matchen. Normalt vinner Sharapova enkelt mot Kirilenko, och även mot Radwanska som är i usel form och haft ett turbulent år och som för två månader sedan hade ett öppet storbråk med sin egna pappa. Radwanska har kritiserats hårt i polsk media, och sägs inte må bra. Hon kan också få möta Hantuchova, men Sharapova har vunnit deras senaste möten enkelt.

I finalen får hon nog möta Azarenka eller Stosur (i sämsta fall). Azarenka har slitit hårt med lårskada i år och Stosurs formkurva har visat klart på nedgående sedan French Open. Hon har vunnit de senaste två mötena med Azarenka, under 2009, och är i bättre form nu. Jag såg de matcherna och de var nästan skrämmande att ryskan vann för Azarenka var bättre men Maria vann på ren mental styrka. Nu stämmer även spelet. Sharapova leder 6-0 i inbördes mot Stosur som tidigare nämnt, och har en uppenbar mental "edge" på henne. Senast de möttes var i höstas i Tokyo på hardcourt, då vann Sharapova med 60 61. Stosur har en berömd 2a serve med mycket spin, men den biter mycket sämre på 188 cm långa ryskan som vann 73 % av Stosurs 2a servar då.

Sammantaget: Sharapova är den spelare i fältet med störst rutin, kapacitet, har uppåtgående form och är känd som en av de starkaste spelarna mentalt i tennishistorien. Hon har vunnit 81 % av alla hennes 3-sets matcher i karriären, vilket endast överträffas av Chris Evert genom alla tider på damsidan. Ryskan har även en väldigt bra lottning.

Senast redigerad av Luckystrike den 2010-07-26 klockan 22:57.
Luckystrike är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat