Visa ett inlägg
Gammal 2017-01-13, 11:27   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Dag 2, Divisional round!


Söndagens 2 matcher känns enligt oss aningen hetare eftersom det är 4 riktigt starka lag som spelar, Texans sabbar ju lördagens spänning en del kan man tro. Söndagens matcher är också dom 2 jämnaste enligt oddsen och det finns en hel del att snacka om kring lagen och matcherna.

Här kommer våra genomgångar för dessa matchupsen, dela gärna med er av era tankar!



Kansas City Chiefs - Pittsburgh Steelers



Kansas City Chiefs



Chiefs inledde fjolårets säsong på ett uselt vis och hade en seger på sex matcher då. Sedan hände någonting. Chiefs avslutade säsongen med elva raka vinster innan man åkte ur slutspelet mot Patriots i Divisional Playofffs. I år har man också gått mycket starkt när laget vann AFC West med 12-4. Det betyder att Chiefs vunnit 23 av de senaste 28 matcherna, och därmed är ett av de absolut bästa lagen sett till de två senaste säsongerna.

För mig känns dessa siffror närmast overkliga. Chiefs har liksom flugit under radarn med ett ganska så färglöst offense, men ett starkt (utan att vara dominanta) defense.

Den största stjärnan under många år har varit RB Jamaal Charles som tyvärr ådrog sig en svår knäskada ifjol och gjorde då bara fem matcher. Dessvärre hämtade sig aldrig Charles från den skadan och i år blev det bara tre matcher och inte fler än 12 springförsök. Istället har Spencer Ware dragit det tunga lasset som running back och gjort det helt ok. Han har 921 yards på 14 matcher vilket är godkänt. Chefs springspel är dock inget som skrämmer slag på motståndarna utan parkerar i mitten av ligan, eller strax under mitten, i både antal yards och Football Outsiders (FO) ranking.

QB Alex Smith är rutinerad och gjorde i år sin fjärde säsong som quarterback för Chiefs. Han gjorde en ok säsong utan att producera siffror som sticker ut. Dryga 3500 yards, 15 touchdowns och 8 interceptions är helt ok siffror utan att på något sätt sticka ut. Passningsspelet rankas som nummer tio av FO. En stor bidragande orsak till den, relativt, höga rankingen är TE Travis Kelce som är Chiefs stjärna på offense. 85 mottagningar för 1125 yards är starka papper och det gör honom till en av de absolut bästa tight endsen i ligan! Övriga WR:s har inte några stats som imponerar, och förutom Kelce känns Chiefs offense mest som mellanmjölk.

Det är istället defense som ofta burit laget på axlarna. Det finns gott om duktiga spelare på defense som t ex tacklingsledaren Derrick Johnson, sackledaren Dee Ford (10 sacks) samt duktiga safetyn Eric Berry.

En stor anledning till att det gott så bra är att Chiefs leder plusstatistiken över turnovers. Man har skapat 35 turnovers men bara givit bort bollen 16 gånger vilket är delad ledning med Raiders. Special Teams har också spelat bra och både satt offense i bra field position samt gjort en del poäng där vindsnabbe Tyreek Hill varit riktigt duktig i return game.

Chiefs bör dock vara oroade över att deras rundefense inte funkat klockrent och rankas så lågt som nr 26 hos FO.



Pittsburgh Steelers



Pittsburgh Steelers säsong skrev vi en hel del om inför wildcard weekend och för er som missade det så finns det att läsa här: https://www.sharps.se/forums/amerikan...-card-weekend/

Steelers var som väntat numret större än Dolphins förra veckan. Redan efter halva första quartern ledde man med 14-0 och därmed var matchen över. Steelers kontrollerade varje minut av matchen och vann till slut säkert med 30-12.

Le’Veon Bell och hans offensiva linje gjorde livet lätt för övriga laget. Bell hade en fantastisk dag då han sprang för 167 yards och 2 touchdowns. Lagets andra storstjärna, Antonio Brown, ville inte vara sämre utan gjorde även han två touchdowns (de två första i matchen). QB Roethlisberger hade en lugn dag, mycket beroende på att Bell sprang så bra. Han visade dock klassen i början av matchen då han satte sina första tio passningar. Dock fick han kliva av i slutet av matchen med en fotskada, vilket kan oroa inför söndagens match.



Matchupen



Lagen möttes i vecka 4 och då vann Steelers mycket enkelt med 43-14. Man kan lugnt säga att Chiefs gjorde sin sämsta match för säsongen då och lär vara ruggigt revanschsugna nu. Siffrorna blev kanske lite för stora den gången då matchen rann iväg lite på slutet.

Hur som helst så hade Steelers stjärnor en riktigt fin dag då. Bell gjorde sin första match efter avstängning och var spelsugen. 144 yards inledde han säsongen med i den matchen. ”Big Ben” hade en grym dag och hivade iväg FEM touchdownpassningar och passade totalt för 300 yards. Antonio Brown fångade två touchdowns. Chiefs är härmed varnade för Steelers storstjärnor.

Chiefs hade stora problem med Bell som sagt, och med deras svaga rundefense så kommer Bell få en fin afton även på söndag. Steelers kommer säkert att ge Bell bollen så mycket som möjligt, och kontrollerar man markspelet så brukar man även kontrollera matchen.

Steelers defense hade två turnovers och fyra sacks den gången och spelar man lika bra nu så får Smith Co det svårt. Det är dock farligt att förlita analysen allt för mycket på en match och mycket har hänt sedan vecka 4.

Bolagen har Chiefs som knapp favorit med -1,5 vilket är förväntat då Chiefs är det högre seedade laget och har hemmaplan där man är starka. Steelers kommer till matchen med åtta raka segrar och lär vara fulla av självförtroende.

Totallinan ligger på 44 poäng vilket kan tyckas vara lågt.

I skrivande stund känns ett spel på Steelers närmast till hands, men vi inväntar som vanligt den senaste infon under helgen.






Dallas Cowboys - Green Bay Packers


Dallas Cowboys



Cowboys är den här säsongens stora överraskning då man vinner sin division med ett utmärkt record på 13-3 och det är endast Patriots som var bättre i hela ligan. Det enda laget som lyckades vinna mot ett ordinarie Cowboys var Giants som slog dom 2 gånger. Sedan förlorade Cowboys även sista betydelselösa matchen för säsongen där man lät reserverna spela nästan hela matchen.

Cowboys kom in i den här säsongen med stora frågetecken eftersom lagets QB Tony Romo skadade sig under försäsongen och skulle missa minst 10 veckor. Man hade även en rookie RB som man aldrig kan vara säker på vad får ut av.

Man kan väl säga att saker och ting har klaffat perfekt för Cowboys denna säsongen som sett otroligt starka ut. Romos ersättare blev Dak Prescott som Cowboys draftade som Nr135 i 4:e rundan inför denna säsongen och han har spelat otroligt bra, så bra som ingen kunnat drömma om.

Prescott rankas som ligans tredje bästa QB denna säsongen enligt QB rating, endast slagen av ligans två bästa offensiver som har Brady och Ryan som QB. Enligt QB rating så har Prescott alltså varit bättre än Rodgers, Brees, Roethlisberger och andra stora QB namn.

Han har också varit enormt mycket bättre än Rams QB Jared Goff som plockades som Nr1 i förra årets draft så ibland hittar man guld där ingen annan trodde det fanns och en sån här guldklimp kunde Cowboys knappt drömma om att få på plats 135 i draften.

Romos skada innebar att Prescott tvingades kliva in i handlingarna tidigare än man önskat och det resulterade i att han presterat otroligt bra och när Romo nu är skadefri så får han finna sig i att sitta på bänken för Prescott styr detta Cowboys så otroligt bra, troligen bättre än vad Cowboylegendaren Romo själv hade kunnat göra.

Prescotts arbete blir såklart lättare när han har en av ligans bästa offensiva linjer som skyddar honom. Samma offensiva linje har banat väg för nästa succérookie i form av runnigbacken Ezekiel Elliot.

För Elliot var dock förväntningarna helt annorlunda inför denna säsongen. Han draftades som Nr4 i draften av Cowboys och med denna starka offensiva linjen framför sig så trodde många att Elliot skulle kunna bli en av ligans bästa RB's redan under rookiesäsongen.

Elliot har inte bara varit bra, han har varit ligans bästa runnigback denna säsongen och även han har alltså överträffat sina förväntningar för sitt Cowboys. Med 1631 rushing yards för Elliot denna säsongen så är han hela 318 yards före den som kommer 2:a.

Det är ett ruskigt stort försprång och i jämförelse så kan man säga att det är 318 poäng mellan 1:an och 2:an, sedan ryms det 12 man på nästa 318 poäng då det är 316 yards mellan 2:an och 13:e man på rushinglistan.

Cowboys akilleshäl är deras försvar som på det stora hela är ganska svagt. Statistiken är ganska okej för Cowboys defense men man räddas många gånger av att offensiven håller bollen större delen av matchen och därför sätts aldrig försvaret på så stora prov. Det är ju också enklare att spela försvar när man nästan alltid är i ledning och många gånger är ledningarna stora vilket innebär att försvaret kan spela mer på säkerhet och blir inte lika sårbara för big plays.

Det är omöjligt att inte imponeras av detta Cowboys som spelat otroligt stabilt men man har också fått precis alla frågetecken att stämma bättre än man någonsin kunde önskat. Känslan är att det här laget nästan överpresterat hela säsongen och frågan är hur länge det håller? Räcker det hela vägen till super bowl eller blir scenen för stor för Cowboys rookies nu när det är dags för slutspel?



Green Bay Packers



Green Bay Packers säsong skrev vi en hel del om inför wildcard weekend och för er som missade det så finns det att läsa här: https://www.sharps.se/forums/amerikan...-card-weekend/

Packers hade inga som helst problem att vinna busenkelt mot Giants förra helgen med 38-13, samma Giants som var det enda laget som slog ett ordinarie Cowboys denna säsongen.

Packers fortsatte på en inslagna vägen som man hade i avslutningen på säsongen vilket gör att man nu har 7 raka segrar. Offensiven verkar sitta perfekt och defensiven gjorde också ett godkänt arbete mot Giants.

Dock har Packers fortsatt samma problematik inför denna matchen, man har en offensiv som är av högsta klass men försvaret kan nästan hitta på vad som helst så det är där oron ligger.



Matchupen



I skrivande stund är Cowboys -4.5 poängs favorit på hemmaplan och vi har helgens högsta totallina på 52.

När lagen möttes under grundserien så vann Cowboys på bortaplan med 30-14 i en match som var väldigt jämn sett till statistiken men Packers 4 turnovers kostade dom matchen. Med 796 yards på offense och hela 48 first downs i matchen så hade scoren med enkelhet kunnat bli mycket högre då offensiven fanns där för båda lagen.

Som jag skrev ovan så är det omöjligt att inte imponeras av Cowboys denna säsongen, samtidigt så känner man på något vis att det här laget överpresterar en hel del och risken finns alltid att sånt får en tvär vändning. Kanske ännu större risk att vändningen sker i ett slutspel där allt ställs på sin spets och det är vinna eller försvinna som gäller.

Vi kan dra en bra jämförelse med fjolårets succélag Carolina Panthers som egentligen inte har ett superlag på pappret men fick till det ordentligt då man hade ligans bästa record ifjol (15-1) och gick hela vägen till super bowl där man tillslut förlorade. Till i år så trodde många att Panthers skulle kunna fortsätta leverera för man hade nästan samma lag som ifjol men istället så sprack ballongen för Panthers och man slutade "överprestera" vilket gjorde att man kraschlandade i en usel säsong.

Risken finns ju att luften går ur detta Cowboys också då man på pappret inte är det topplaget som man presterat som denna säsongen men frågan är om Cowboys bubbla spricker och när i såna fall?

För Packers är det nästan det omvända scenariot. Packers är ett lag som många trodde på inför säsongen men man startade ganska klent. Man har nu kommit igång rejält på slutet är det behövde som mest och nu ser man otroligt starka ut inför den viktigaste delen på säsongen. Packers är på pappret riktigt bra och har nu på slutet äntligen levererat efter förväntningarna, kan man fortsätta även i denna matchen?

Jag tror vi alla kan vara överens om att det är mycket goda chanser att vi får se mycket poäng i denna matchen. Båda lagen är klart starkare offensivt än defensivt men man vet aldrig hur matcher utvecklar sig, framförallt i slutspelet där alla kommer ge allt i varje situation.

Finns många frågetecken kring denna matchen. Kan Cowboys fortsätta leverera på sin oväntat höga nivå? Kan Packers fortsätta leverera på sin väntat höga nivå? Spelar lagen som dom är kapabla till så blir detta helgens bästa match mellan två av dom mest populära lagen i ligan så spännande kommer det bli!








Eventuella spel från dessa matcherna kommer närmare matchstart.

Dela gärna med er av era tankar kring matcherna så vi kan få igång lite NFL snack!
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
CalPrim (+25)
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat