Ämne: REK Azarenka - Oudin
Visa ett inlägg
Gammal 2010-07-28, 13:33   #1
Luckystrike
Banned
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: St. Julian´s
Inlägg: 405
Sharp$: 281


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Azarenka - Oudin


WTA Stanford

Azarenka - Oudin 2-0 i set 1,90 @ Bet365 (6/10)

Azarenka är tillbaka i toppform, och krossade Morita i 1a rundan med 60 62. Vitryskans absolut bästa underlag är hardcourt, och hennes spelstil blir skrämmande effektiv när den stämmer.

Azarenka har en bra serve, och ett sanslöst tryck i den tvåhandsfattade backhanden, som räknas som en av de bästa genom tiderna. Hon har även en bra forehand och rör sig bra, och är en spelare som nästan alla experter är eniga har kapacitet att bli världsetta om några år.

Azarenka spelade för några år sedan Fed Cup för Vitryssland i B-gruppen, samma grupp som Sverige. Azarenka blev tillfrågad om hon ville sparra lite med Sofia Arvidsson och tackade ja. De spelade i ungefär en timma då Arvidsson fick nog, då hade vitryskan bombat in nästan varje boll direkt den kom till spel, utan chans för Arvidsson att ta den. De två tränar aldrig tillsammans igen. Väldigt egoistiskt och kaxigt, men det är sån Azarenka är, som växte upp bland vargar i ett av Minsks hårdaste slumkvarter.

Hon möter nu amerikanska hemmahoppet, 18-åriga Melanie Oudin i den 2a rundan, som slog ut Wozniak med 2-1 i set igår. Oudin låg under 67 15 i matchen och var helt utspelad men lyckades vinna ändå, då Wozniak totalt tappade spelet. Oudin har visat väldigt lite på touren undantaget US Open ifjol där hon svarade för en rad stora skrällar, och har verkligen inte imponerat i år.

Oudin är väldigt liten till växten, och serven är hennes stora problem. Hon har blivit långt mer offensiv från baslinjen numera än tidigare, men har fortfarande svårt att sätta tryck på bollen själv. Oudin placerar jag själv in som kontringsspelare, och hennes spelstil passar sig dåligt när toppspelarna är i form, då amerikanskan blir för defensiv.

Azarenka vann 27 matcher på HC ifjol, och 24 av de tog hon med 2-0 i set. 2008 vann hon 40 matcher, och 35 med 2-0 i set. I hennes 16 senaste vinstmatcher i år, har hon tagit alla med 2-0 i set. Hon är helt klart en flytspelare och har hon dagen slår hon vem som helst utanför topp 10 i raka set. Har hon det däremot inte, blir de ofta stryk istället.

Nu är hon i toppslag och enl. rapporterna "oerhört motiverad", då ska heller inte Oudin vålla några större bekymmer. Hon har en klart sämre serve och ett betydligt sämre tryck från baslinjen, och hennes kontringsegenskaper kommer inte till någon bra nytta mot Azarenka som dödar de flesta bollarna direkt.

Oudin har dessutom förlorat 0-2 i set i 6 av hennes 8 senaste matcher. Var stundtals helt utspelad av Wozniak igår där hon borde fått stryk klart om inte Wozniak tappat spelet helt. I hennes senaste turnering på hc, i Miami i mars, föll hon 16 26 mot Zvonareva. Tror Azarenka tar denna enkelt, och mitt odds på 2-0 är inte över 1,70 i varje fall.

Reken finns även här: https://www.sharps.se/forums/tennis/2...-39/#post51831
Luckystrike är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat