Visa ett inlägg
Gammal 2017-04-02, 03:29   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 3 222
Sharp$: 22103

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

West Divisions 2017


Då tar vi och går igenom dom två sista divisionerna där det är betydligt jämnare än i övriga divisioner vi gått igenom senaste dagarna. Kommer också hålla denna genomgången lite kortare än dom tidigare.


NL West

NL West är en division där samma lag varit ganska dominanta över en längre period, till skillnad från dom andra divisionerna där det förändras ganska rejält med tiden. Här är det Dodgers och Giants som är klart starkast och har så varit senaste åren. Visst sticker något av dom andra lagen upp ibland och blandar sig i toppen någon säsong men det är i regel Dodgers och Giants som slåss om divisionstiteln. Mycket tyder på att det blir sig likt till denna säsongen.


Los Angeles Dodgers


Dodgers vann divisionen ifjol med sina 91 vinster och är även favorit i år till att vinna NL West.

Man kan stoltsera med ligans bästa pitcher i form av Kershaw som verkligen kan spela en stor avgörande roll för laget, framförallt i ett slutspel då man kan matcha honom hårt och det såg vi ifjol när Kershaw var den stora avgörande faktorn som gjorde att Dodgers kunde slå Nationals i första rundan. Bakom Kershaw har man två duktiga asiater i form av Ryu och Maeda samt duktiga Hill i rotationen vilket gör att Dodgersr pitchers är klart bättre än medel.

Lagets batters håller också dom bra klass och man har flera yngre spelare i form av Puig, Seager och Pederson som alla kommer ha lysande karriärer i MLB, det såg vi redan prov på förra säsongen. Gonzalez är en otroligt stark batter också, Turner lyckades man behålla.

Dodgers är nästan samma lag som ifjol bara det att en del yngre spelare har utvecklats ännu mer. Ligans bästa pitcher gör att man kommer vara storfavorit i alla matcher han startar och det finns gott om kvalitet på offensiven för att åter vara ett topplag.San Francisco Giants

Giants knep en wildcard plats förra säsongen med sina 87 vinster och känslan är att man är minst lika bra denna säsongen.

Bumgarner är en av ligans bästa pitchers och ha backas upp av Cueto som också han håller riktigt hög klass. Där bakom kommer Moore, Cain och Samardzija som samtliga varit riktiga toppitchers någon gång under sina karriären men har haft mer blandade resultat senaste åren. Cain har väl paserat bäst före datumet och han når nog aldrig tillbaka till sin dominanta form han hade för några år sedan. Moore och Samardzija kan dock mycket väl steppa upp i år och bli riktigt bra pitchers. Det känns som det finns mycket upside hos Giants pitchers så samtliga har kapacitet att vara av absolut högsta klass. Kan Moore och Samardzija trenda åt rätt håll denna säsongen så kan Giants mycket väl hota Dodgers i toppen av denna divisionen.

Giants stora problem förra säsongen var laget bullpen och framförallt closern då man brände hela 30 savechanser ifjol vilket är mest av alla lag i hela ligan. Det problemet tog man hand om under offseason när man signade Melancon som varit säkerheten själv under flera säsonger så Giants bullpen bör vara mer stabil denna säsongen.

Lagets lineup är ganska jämnstark men kanske utan något sånt där superhot. Posey är en bra batter men ingen superslugger. Pence börjar bli till åren och har inte samma power längre. Så man kanske inte direkt har dom här stora HR hoten men istället har man en lineup där samtliga batters är stabila vilket gör att man är ett jobbigt lag att möta då vem som helst kan gå in och leverera för dagen.Colorado Rockies

Rockies har ligans mest speciella hemmaplan då det är på den höga höjden och tunna luften i Denver. Det innebär att bollen flyger lättare och längre vilket gör att detta är ett paradis för en batter men en mardröm för en pitcher.

Rockies lagbygge är också format efter detta då man har en otroligt stark battingorder som kan bomba in massor av HR och göra många runs. Gonzalez och Arenado håller båda absolut högsta klass och Blackmon + LeMahieu håller också dom hög klass. Lägg därtill lovande spelare som Story och Dahl som redan ifjol visad framfötterna så finns det gott om hot i denna lineupen.

Det krävs att Rockies gör många runs framåt eftersom man inte har någon vidare pitchingrotation. Visst har man några yngre pitchers som kan fortsätta utvecklas men det kommer alltid vara svårt att ha bra resultat som pitcher på Rockies hemmaplan.

Rockies hade 75 vinster ifjol och många tror att laget är bättre till denna säsongen. Egentligen är man nästan samma lag som ifjol och fallgroparna finns fortfarande kvar så det är lite osäkert att veta var Rockies landar denna säsongen.Arizona Diamondbacks

Många trodde att D'backs skulle bli att räkna med på allvar förra säsongen men det blev ett totalt fiasko med endast 69 vinster. Problemen var många för laget, Pollock skadade sig redan innan säsongen vilket var ett stort avbräck. Man la mycket pengar på att värva in en av ligans bästa pitchers i form av Greinke men har var usel helt från ingenstans vilket blev kostsamt.

Laget ser faktiskt ganska intressant ut på pappret men fiaskot ifjol gör att många är osäkra på var detta laget ska landa denna säsongen.

Pitchingrotationen bör endast kunna bli bättre. Greinke har varit bra i många år och det var nog bara ett konstigt år för honom ifjol där han hamnade snett på allting. Miller var lysande i Braves men också han blev usel när han kom till D'backs så även hos honom finns det rejäl förbättringspotential. Man har värvar lovande Walker från Mariners som är ett bra tillskott. Ray och han många strikeouts är också han en kapabel pitcher. Finns mycket som kan bli bättre här tror jag.

Lagets superstjärna Goldschmidt hade en ganska klen säsong ifjol och bör också han bli bättre i år. Pollock har enormt hög kapacitet och ska kunna hjälpa laget bli bättre nu när han är frisk. Man har dock tappat Segura från ifjol och det är ett stort avbräck.

Finns mycket som har potential att bli bättre i D'backs och inför förra säsongen så trodde många stenhårt på Arizona. Nu när man hade en fiaskosäsong ifjol så är folk mer tveksamma men kanske är det istället nu som förbättringen kommer?San Diego Padres

Ligans sämsta lag hittar vi i denna divisionen och det är Padres som inte har någon rolig säsong framför sig. Även Padres gjorde ett halvdant försök till att satsa mot toppen men den satsningen dog ut ganska snabbt och dom flesta av spelarna som man knöt till sig är borta sedan länge.

Lagets pitchingrotation rankas som sämst i hela ligan och det finns ingen pitcher som är ens nära en hög nivå utan det är i bästa fall medelmåttor.

Battingordern är också den otroligt klen. Visst har man Myers som ändå har en del kapacitet men bakom honom finns det nästan ingenting. Aybar signades under offseason men det var länge sedan han var bra.

Det blev 70 vinster för Padres ifjol och då fanns det ändå en del kvalitet i laget. Nu ser det riktigt dystert ut och det mesta talar för att Padres blir säsongens klart sämsta lag.

AL West

AL West är ligans jämnaste division då det känns väldigt öppet angående vilket lag som ska vinna här. Precis som i många andra divisioner så har det hänt en del med lagens styrkeförhållanden senaste åren. Förut var det Angels som var väldigt dominanta och Astros + Mariners var sämst. Nu är det helt ombytta roller då Angels är dåliga men Astros + Mariners är topplag. Detta var den näst bästa divisionen ifjol då 3 av lagen vann minst 84 matcher och det känns ganska jämnt mellan dessa 3 inför årets säsong också.Houston Astros

Astros har precis som Cubs genomgått en rejäl generationsväxling vilket gör att man nu har ett otroligt ungt lag som bara fortsätter att utvecklas ännu mer för varje säsong som går.

Till i år har man också spetsat till laget en del under offseason när man värvat in veteranerna Beltran, Reddick och McCann som ska hjälpa alla unga spelare att bli ännu bättre.

Det finns enormt med potential både hos batters och pitchers och egentligen allt tyder på att Astros fortsätter trenda åt rätt håll även denna säsongen.

Correa är ligans kanske mest lovande SS och tillsammans med Altuve så bildar dom ett otroligt bra infield. Bregman är nästa superlöfte att ta nästa steg vilket redan Springer och Correa gjort. Lägg därtill några veteraner och nytillskott som jag skrev om ovan vilka man saknade ifjol så finns det mycket potential och stabilitet hos Astros batters.

Frågetecknena finns väl kring lagets pitchers. Keuchel var lysande för 2 år sedan men hade det tuffare ifjol. McCullers gillar jag otroligt mycket och han bör bara bli bättre för varje år som går. McHugh är väldigt stabil och har varit det i många år och sedan finns det ett gäng bra pitchers i lagets bullpen som var en av ligans bästa förra säsongen. Finns mycket som bör kunna bli bättre än ifjol för Astros pitchers då kapaciteten finns där.

84 vinster fick man ihop ifjol och många tror att Astros blir att räkna med ordentligt denna säsongen.Texas Rangers

Rangers var en ganska stor överraskning när man ifjol vann 95 matcher och vann divisionen. Man hade många gånger marginalerna med sig under 2016 då man lyckade vinna väldigt många tajta matcher och sånt brukar kunna ha en tendens att jämna ut sig.

Lagets battingorder ser fortsatt ganska stark ut även om det blivit några förändringar till denna säsongen. Det finns gott om powers men också lite yngre spelare med speed som gör att Rangers inte helt behöver förlita sig på HR's.

Man har en riktigt stark duo som leder lagets pitchingrotation i form av Hamels och Darvish men problemet är att det ser ganska klent ut där bakom där man har några väldigt osäkra kort.

Bolagen är inne på att Rangers tur tagit slut och man förväntas ta ett rejält kliv neråt i tabellen och vinna ca 10 matcher mindre än ifjol. Känslan är att Rangers får svårt att upprepa fjolårssuccén då man inte har jämnheten i laget som krävs och topparna som man har kommer inte konstant leverera.Seattle Mariners

Mariners är ett av många lag som gjort en satsning för att ta sig till toppen men till skillnad från andra lag så har inte Mariners gett upp i första taget utan fortsätter att värva in starka namn och vill göra laget ännu bättre vid varje tillfälle som ges.

Cano, Cruz och Seager är 3 riktigt starka batters som gjorde mycket för laget ifjol. Till denna säsongen har man värvat in duktiga Segura från D'backs vilket gör att Mariners offensiv nästan helt säkert kommer leverera fina siffror även denna säsongen.

Frågetecknen finns i lagets pitchingrotation där man är lite osäker vad man kommer få ut. Felix Hernandez börjar bli till åren och tappar nästan lite varje säsong som går nu. Iwakuma är bra men kan också rasa igenom under perioder vilket gör att det är ett lite osäkert kort. Paxton och Smyly har talang men man är inte så säker på att man får ut max av dessa herrarna.

Det känns väldigt osäkert kring lagts pitchers här men precis som dom tuffa konkurrenterna i divisionen så har man en offensiv som håller riktigt hög klass.

86 vinster blev det för Mariners ifjol vilket gjorde att man precis missade slutspel. Till i år så är nog laget aningen starkare men man kan ju inte helt säkert säga att man får ut exakt samma av varje spelare denna säsongen, framförallt pitchers kan förändras rejält på en säsong.Los Angeles Angels

Angels glansdagar är nu över och även om man fortfarande har ligans bästa spelare i form av Mike Trout så lär det inte bli något slutspel för laget denna säsongen heller.

Pujols är ett riktigt stort namn men han börjar bli till åren och skadorna blir allt tyngre och mer frekventa vilket gör att man inte helt kan lite på att Pujols levererar. Det finns väl en del okej batters runt om dessa superstjärnor men tyvärr så är det inte tillräckligt bra om man jämför med dom andra lagen i denna divisionen. Man har dock gjort några värvningar under offseason för att hjälpa Trout och Pujols vilket bör göra Angels offensiv bättre denna säsongen.

Lagets pitchers är ett mycket osäkert kort då enligt mig då man inte har någon direkt toppitcher att luta sig tillbaka mot. Nolasco tycker jag inte håller. Shoemaker är bara bra ibland. Skaggs är inte så bra som folk trodde och det är en hel del frågetecken kring lagets pitchers.

Det blev 74 vinster för Angels förra säsongen och med några nytillskott till offensiven så verkar bolagen tro att det blir aningen bättre denna säsongen. Jag är dock mer osäker om den aningen förbättrade offensiven kan väga upp all osäkerhet kring lagens pitchers.Oakland Athetics

Oakland är ett lag som med små resurser brukar kunna bygga ett starkt lag utan någon riktigt stjärnspelare. Det brukar oftast gå lite bättre för Oakland än vad folk tror eftersom lagbygget många gånger är profillöst men det blir istället en stabilitet och jämnhet som många andra lag kanske saknar.

Ifjol blev det dock inte så bra utan man fick endast ihop 69 vinster och tyvärr för lagets del så ser det inte speciellt ljust ut inför denna säsongen heller. Som vanligt bygger man mer på jämnhet istället för superstjärnor och det kanske kan funka men det känns nog lite klenare nu än vad man är van vid. Man hade extremt svårt att göra runs framåt förra säsongen och det blir nog inte så mycket lättare denna säsongen heller.

Lagets pitchingrotation ser ganska klen ut den också så jag vet inte hur Oakland ska kunna undvika att bli slagpåsen i denna divisonen.

Känslan är att Oakland får kämpa om att inte vara sämst i hela ligan och man kan väl rädda av att Padres ser ännu sämre ut, mycket mer positivt än så finns det knappt i Athletics inför säsongen.Eventuella långtidsspel från denna divisionen postar jag under söndagen!

__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat