Visa ett inlägg
Gammal 2017-04-21, 17:58   #71
matchingbetisover
 
matchingbetisovers avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Inlägg: 450
Sharp$: 1642


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av cran Visa inlägg
Knocken leverade du på sig själv igår. Om marknaden sätter oddset, varför erbjuder inte bolagen odds 1x och 1000x vilket Betfair öppnar på ibland?

Hur ska oddsen sättas när vi vill erbjuda en helt ny marknad? Låt oss säga att vi vill erbjuda att lag X vinner första halvlek, förlorar andra halvleken och samtidigt så blir det över 3.5 mål? Om ett enda bolag vill erbjuda detta odds, tror du den marknaden kommer bli tillräckligt likvid? Troligtvis så skulle denna marknad ha något samband med 1X2 och över/under 2.5 linjen, som är likvid och därmed gå att modellera ett samband.

Som jag sa till dig igår, ibland finns det inte ens en marknad att följa.
Alla vet som har försökt bli rik på sportstrading att bolagen inte sätter priserna, det gjorde de kanske prebörs men numera följer de börsen.

Anledningen till att de inte erbjuder sådana odds är att de vill slaska runt i sin trygghetsmarginal.
Tänk dig att du och jag går en forumdebatt och nu ger ditt bolag "Donkesport" odds, du ramlade på dina skosnören och ligger nu nere för räkning . Då stänger "Donkesport" marknaden medan det sitter än mer engagerade på börsen som ger 1.0001 Av den anledningen att de inte har er säkerhetsmarginal.

Nu hittar jag inte den talande grafen men finns n graf som tydligt visar att bolagen är sent ute med att ändra priserna medan pinnacle gör det hela tiden. Pinnacle är effektiv, donkesport är det inte.

Sportböcker sätter priser som de tror spelare kommer köpa inte efter hur de tror utfallet kommer bli. Ni är för dåliga för det helt enkelt.
Pengar får ni dock ändå då ni snor åt er av smeten.

På två utfall ger ni inte 2.1 respektive 1.9 utan ni ger 2.05 o 1.9 eller än sämre 1.85.

Och om ni skulle råkat sätta ett överpris kan ni trycka på alt delete knappen även känd som VOID.
Har du sett dokumentären om tjernobyl? Då har du också sett när de trycker panikknappen. Tyvärr för dem så var de inte allsmäktiga som ni då era regler ger er rätt att göra ungefär vad som helst. Vill ni voida spel som praktikanten råkade knappa in så är det bara trycka på VOID knappen så är det löst. På börsen är det egetansvar för hela slanten och den som råkade ge 1000 som odds fast att du var nere får stå för detta själv.

Ni behöver INTE modellera för ni tar så pass bra av degen och har säkerhetsnät. Men det finns ett bolag som faktiskt sätter odds efter deras uppfattning men de får det också tufft (utsatta för surebettare). Men de kan fortfarande voida. Coolbet sätter egna priser men voidar också häftigt har jag hört.

Men nu varför tror du att ett bolag skulle haft en bunte finlirare som modellerar om de ändå följer marknaden?
För att du sitter på ett bolag och modellerar tror jag inte på.


MEN om ni hade en modell som använda sig av cuttingedgedata och som fungerade skulle den använts till att betta inte till att ge en säkerhetsventil då ni redan har dessa så det räcker och blir över
__________________
Gambla inte med din plånbok
-Matcha spelet

Senast redigerad av matchingbetisover den 2017-04-21 klockan 18:11.
matchingbetisover är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat