Visa ett inlägg
Gammal 2017-04-26, 11:20   #19
Casstel
 
Reg.datum: sep 2014
Inlägg: 25
Sharp$: 213
Standard

Jag fick ett lite längre svar från Sportmarket:

Hejsan,

Angående skattesituationen...

Även om Skatteverket ännu inte har jagat sportsbetting spelare på samma sätt som pokerspelare, så förefaller det ganska klart att vinster från sportsbetting jämställs med vinster från lotteri.

Vinster från ”lotterier” anses skattepliktigt i Sverige om man spelat på en sajt som ligger utanför EU medan vinster inom EU är skattefria. Vi får därför ofta frågan om vinster på Sportmarket är skattefria för spelare från andra EU-länder. Det korta svaret är ”ja”.

Det lite längre svaret är att vi självklart inte kan garantera att en skattemyndighet inte skulle tycka annorlunda, men eftersom du har en avtalsrelation med Sportmarket Ltd som är ett Maltesiskt bolag med kontor, ledning, bankkonton och support på Malta så ska vinster vara skattefria.

Det förefaller orimligt att en enskild spelare ska behöva hålla reda på var olika spel läggs in eller var de firmor vi jobbar med finns.

Att sedan vissa av våra samarbetspartners (bookmakers) kan finnas utanför EU är inte konstigare än att flera av de ”svenska” (oftast skötta från Malta) spelbolagen haft sin poker i länder utanför EU och vinster därifrån har ändå ansetts skattefria tack vare att man - liksom vi - haft sitt konto hos spelbolaget som även haft personal, betalsystem och support inom EU.

Har man konton direkt med de stora sajterna som Pinnacle, SBO m fl så är det ju garanterat skatteplikt som gäller eftersom de alla finns utanför EU. Numera ska man troligen skatta på nettovinsten per sajt och på det belopp man vunnit under ett kalenderår. Tidigare var det ju en orimlig skatt per spel (per pott) men är ändrat för pokerspelare så man får räkna varje spelarrangör för sig.

Givetvis lämnar vi inte ut uppgifter om våra spelare till utländska myndigheter utan enbart till Maltesiska myndigheter om de av någon anledning skulle begära det.

Du är välkommen som kund hos oss och konton stängs inte för att man vinner då vi bara jobbar med de "bästa" bookmakers som finns.

MVH,

Tijana
Sportmarket


Så, enligt Sportmarket borde alla vinster därifrån vara skattefria.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
johnnybgoode (+15), the_mirage (+25), footel (+5), buddiefox (+5)
Casstel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat