Visa ett inlägg
Gammal 2017-04-28, 09:52   #8
dingo1337
 
Reg.datum: jul 2016
Inlägg: 534
Sharp$: 3295
Standard

Mina förstahästar i alla avdelningar med motivering:

Avd1: 3 Barkevious Mingo. Har ju blivit en helt annan häst med jänkarvagn och nu har Norelius äntligen köpt en egen. Tyvärr blev det punktering i förra starten och därför den "dåliga" prestationen då. Enligt mig klar spetsfavorit och i ledningen har han gått 10 gånger och vunnit 8.

Avd2: 1 Rex Lane. Peter slänger på jänkarvagnen för första gången! Bara det är väldigt intressant. Kan kanske öppna snabbare än vanligt med den och andra eller tredje inner är ju favoritläge för PU på Åby. Solklar förstahäst för mig, tror inte alls på favoriten i detta lopp.

Avd3: 10 Bravo Navarone. Obesegrad över stayerdistans efter två försök. Såg riktigt fin ut i debuten för Ludde och nu tänker han rycka skor. I september vann han på 1.13,5/3180 meter. Håller han sig på benen så krossar han allt! Spår och distans är plusfaktorer för att han ska gå felfritt.

Avd4: 5 R.K.King. Spurtade otroligt fint från svårt läge senast och hann nästan fram till segern. Har haft dåliga spår men avslutat riktigt bra i båda starterna i år. Har nu bästa spåret och är rätt startsnabb. Slipper dessutom dra runt på typ 40kg extra dödvikt i sulkyn....

Avd5: 2 Otrobanda. Derbystovinnaren från förra året med ett välbehövt lopp i kroppen. Startsnabb och lär sitta i ledningen direkt men släpper väl mest troligt till favoriten. De som inte har sett loppet till Drottning Silvias Pokal förra året, se det! Startade då från spår 11 men blev knappt slagen av Princess Face efter en sjuk spurt på Open Stretch från tredje inner. En liknande spurt idag från rygg ledaren som mest troligt fått en del Ludde-tryck under vägen så kan det mycket väl vara PU som får blommor.

Avd6: 10 King City. I det här loppet kommer det gå undan! Nästan alla med framspår är startsnabba och dessutom är Ludde med i loppet och kommer köra det som går i dödens med Djali Boko. Det öppnar upp för bakspårshästarna och den här hästen håller stallet otroligt högt och det låter väldigt positivt inför den här starten. Det blir även mest troligt barfota runt om som hästen bara gått med en gång tidigare.

Avd7: 6 Nuncio. När det är en och en halv miljon att köra om så kör inte Örjan bort Nuncio. Melander skulle aldrig starta Nuncio i det här loppet om det inte är påställt, och det är det. Tarzan låter väldigt uppåt för att vara honom och här lär Örjan få ta över ledningen från Oasis Bi och sen är det bara att njuta resten av loppet. När det dessutom är 700.000kr i andrapris och 325.000kr i tredjepris så kommer de andra kuskarna att köra för det hellre än att bränna sin häst mot Nuncio. Det är tråkigt att spika en storfavorit i sista men som farfar alltid säger: En bra spik är en spik som vinner!
dingo1337 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat