Visa ett inlägg
Gammal 2017-06-21, 13:35   #1
MonstersOfTheMidway
 
MonstersOfTheMidways avatar
 
Reg.datum: jul 2016
Ort: Skåne
Inlägg: 146
Sharp$: 124
Standard

NFL Fantasy 2017 Förslag & Förbättringar!
Hej,

Äntligen börjar NFL säsongen på allvar igen. Som vanligt har Bears gjort bort sig men jag tror som vanligt att Bears kan överraska...not.

Men nu ska detta inlägg inte handla om detta utan om fantasy ligan.

Efter en oerhört rolig och intressant säsong ifjol så ser jag framemot ett nytt år men lite ändringar, lite mer djävla anamma och roligt smacktalk.

Jag blir oerhört besviken om inte OBJ dyker upp!

Pass upp, det blir ett långt inlägg.

Här kommer mina förslag inför säsongen. Flera förslag kanske sticker ut, så Ni får ha överseende med detta. Detta är mina personliga synpunkter och förslag till förbättringar. Alla kommer definitivt inte gilla förslagen och det är inte heller meningen. Meningen är att få upp en diskussion och kanske hitta lösningar som alla kan acceptera.

Here we go!

1. Byta plattform till NFL.com. Varför undrar kanske många men jag anser att nuvarande är undermålig och håller inte riktigt måttet. NFL.com är den officiella ligans egna fantasy sida och den håller extremt bra klass. Man kan följa matcherna på ett helt annat sätt, lätt hoppa in i gamepass osv. Allt är synkat med gamepass och matcherna. Dessutom är deras sida betydligt mer överskådlig, mer användarvänlig och förstående. Ni vet själva vilka problem vi hade ifjol med nuvarande, draften osv.

2. Ändra poängen. Vi körde ifjol hela poäng. 9yards ger alltså noll poäng och inte 0.9 som det ska göra. Springer man 1yard så är det 1yard och 0.1poäng. Samma sak gäller vid QB pass yards. Varje 15yards är poäng, varför är inte 14yards poäng? Så enkelt förslag. Gå över till att räkna samtliga poäng och inte hela poäng bara, decimal räkning.

3. Waiver. Detta är en viktig ändring. Ändra från nuvarande inverse order till att move to last after claim alt. auction waiver. Detta tror jag de flesta håller med om. Waiver är en stor del av ligan och man ska kunna använda sin waiver order på ett smart sätt. Det ger ett helt annat tänk. Ska man våga satsa sin waiver 1 på denna spelare osv.

4. Ändra gruppspelet. Vinnaren och tvåan har bye week. Att vinna ligan ska ge en fördel. Flera större ligor börjar använda detta allt mer. Liga vinnaren slipper första playoff. #1 och #2 är alltså bye week1 i playoff.

5. Använda oss av IDP. Detta håller jag varmt om hjärtat. En fantasy liga som använder hela laget och inte bara DST. Att ha en position som IDP, där man får välja en Def spelare för sacks, pass def etc. Riktigt roligt inslag. Det ger lite mer intresse för försvar i matchen också.

6. Högre insats. Detta förslag kommer garanterat väcka lite känslor och kanske tom irritation =)
Jag tror säkert vi även i år får ihop 2st ligor. Varför inte göra en liga för de som är beredda att lägga lite mer och på så sätt få en lite mer "tävlingsinriktad" liga. Liga nr2 kan ha samma insats som ifjol där de som inte vill eller känner behovet att lägga mer tid och pengar på en fantasy liga.
Jag har varit med i ligor på insatser över 5000kr och de var helt sjuka. Alla var superaktiva, trades gjordes och man var verkligen involverad. Det rörde ju sig ändå om många tusenlappar att vinna.
Mitt förslag är alltså då att liga 1 har kanske en högre insats och liga 2 kör som förra året.
Här kanske jag blir ensam om att tycka så...men fine =)

Hoppas alla får en grym sommar och att vi hörs inför säsongen 2017.

Detta har man verkligen sett framemot.

Ha det bra och trevlig midsommar.

/MoTM
__________________
“It strikes me profoundly that the world is more often than not a bad and cruel place.”
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+10), Misär (+10), Emeffeff (+10)
MonstersOfTheMidway är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat