Ämne: Legolas
Visa ett inlägg
Gammal 2017-07-04, 09:22   #147
Enkelrad
 
Reg.datum: dec 2016
Inlägg: 209
Sharp$: 778
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av hatten1 Visa inlägg
Den ökning som skett var genom utomnordiska samarbetspartners som redan första speldagen i (sydafrika eller Tasmanien) omsatte 500 000kr, och ATG jublade . Vi ser även i eftertankens kranka blekhet att sådana omsättningar på främmande marknader utan sällsynt hård marknadsföring är fullständigt horribla , såvida man inte erbjuder rejkback och därmed avtal som är för bra för att vara sanna.

Som Viroid nämnde , så är legio att man delar på provisionerna, dvs arrangör erhåller minst 15 % när totala spelavdraget är 30% . ATG erhöll 4,25% och påstod gång efter gång att det var marknadsmässiga avtal, vilket enkelt motbevisades med overseasbet till USA .
Nåväl, nu erhåller Norden runt 6,5% mot tidigare 4,25, jag förstår fortfarande inte ärligt talat varför Skarplöth tillåter så usla avtal, enär det knappast skulle påverka spelet till SVERIGE om normala avtal på 50/50 erbjöds till nordiska samarbetspartners.

Som Viroid skrev- seriöst avtal skulle innebära långt mer än vad eventuellt enstaka pokalår ger.
Tänk om barnarbetarna i Bangladesh fick hälften av nettot av varje sydd skjorta Kappahl säljer...

Delar man siffran 30 med 2 så får man 15. Dvs hälften. Sätter man procent tecken efter får man en helt annan innebörd.
Som både Viroid ( nu har jag inte sett att hen verkligen skrivit så ) och hatten1 ovan skrev menar om man " delar " på provisionerna, dvs arrangör erhåller minst 15 % när totala spelavdraget är 30 % är inget " normalt " avtal på 50 / 50.

En fiktiv omsättning på 1000 kr skulle ge 300 kr i " provision " eller spelnetto om man har 30 % spelavdrag. 15 % på 300 kr är 45 kr. Vilket inte är 50 / 50 av 300 kr som då borde blivit 150 kr. Den enda chansen att få 150 kr är om man tar 15 % av spelbruttot eller ta 50 % av spelnettot.

Så enligt er två skulle avtalen se ut så i verkligheten.
Vi ska ha minst 10 - 15 % ( beroende på spelform ) av ert spelbrutto eller 50 % spelnetto.
Det liknar rena maffiametoder.

Jag har sett och även skrivit att Legolas.Bet blandar och ger. Ibland är det spelnetto och ibland spelbrutto. Jag har även skrivit att Viorid inte ser helheten.

År 2016 var den internationella spelomsättningen ca 2,5 miljarder. Felet Viroid - och då även hatten1 - gör är att man endast ser denna siffra när man gör sina beräkningar om hur mycket sporten förlorar och jämför med pokalår. För det första så får man titta på vad vi svenskar spelar på. År 2016 var det nästan 1 miljard. På denna miljard betalar ATG provision till utländska partners. Så egentligen kvarstår det 1,5 miljarder netto som man får in provision från när man tagit bort den del man själv får betala för.

V75 står för knappt 20 % av detta som har det högsta spelnettot. Vinnare och plats och en del andra spel har bara ett spelnetto på 20 %. Anta att ett medelvärde skulle ligga på runt 25 %.

25 % på 1,5 miljarder är 375 miljoner spelnetto. Sen får ni bestämma er om man ska ha 12,5 % ( det ni verkar tro är hälften av 25 % ) eller 50 %. Kör vi på era maffiametoder och tar 50 % blir det 187,5 miljoner SOM SKA SKATTAS Det som då blir över räcker inte till något pokalår.

Här har du svalt Viorids propaganda som hen sprider. Om hen medvetet och omedvetet räknat fel få stå för hen. Men som i politik så kan man ju räkna på de siffror man tycker passar bäst. Det blir en sorts konfirmeringsbias.

" Konfirmeringsbias hänvisar till en typ av selektivt tänkande varvid man tenderar att lägga märke till det som bekräftar de egna övertygelserna och att ignorera, inte leta efter, eller undervärdera relevansen hos det som säger emot dessa övertygelser. Denna tendens att ge mer uppmärksamhet och vikt till data som stödjer ens övertygelse än man ger till motsägande data är speciellt skadligt när ens övertygelser inte är något annat än fördomar. Om man blir förblindad och inte ser bevismaterial som verkligen motsäger en favoriserad hypotes, så har man givetvis korsat linjen mellan rimlighet och trångsynthet. "

Tar vi 12,5 % på 375 miljoner blir det knappt 47 miljoner som fortfarande ska skattas för.

Man glömmer också bort att den där miljarden som vi svenskar spelar på internationella banor hamnar i ATG´s omsättning. Av de där 13,2 miljarderna är 12,2 från spel på svenska banor resten kommer från internationella banor. Lek med tanken att man inte spelar streckspel på dessa banor och räknar med det lägsta spelnettot, 20 %. Det blir då 200 miljoner i spelnetto och vi vet eftersom jag redan har bevisat det att ATG ger över 40 % till sporten av sin svenska omsättning. Ca 80 miljoner blev det år 2016 till sporten genom spel på internationella banor.

Jag skrev om år 2007 i mitt förra inlägg. Den internationella spelomsättningen var då knappt 1 miljard. Så den har ökat med 2,5 ggr.
Vi svenskar spelade för 111 miljoner och har nu ökat med över 8,5 ggr.
Om den trenden håller i sig kan det faktiskt vara så att svenskar inom en snar framtid spelar lika mycket på internationella banor som det internationella spelet är på svenska banor. Därmed skulle det bli break even. Det ATG får in i provisionsavtal betalar man ut i provisionsavtal.

* källa
http://www.mynewsdesk.com/se/atg/doc...ning-2007-1539
http://atg2016.se/siffror/index.html
__________________
Sharp dressed man
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Altoc (+10), yoooda (+44)

Senast redigerad av Enkelrad den 2017-07-04 klockan 10:32.
Enkelrad är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat