Ämne: V75 Årjäng
Visa ett inlägg
Gammal 2017-07-09, 18:04   #1
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 157
Sharp$: 57034
Standard

V75 Årjäng


Sommartravet drar vidare till Värmlandsskogarna. Senaste åren har Halmstadskillarna anlitats denna dag för att få till deras ofta mycket dåliga (enligt aktiva) banunderlag med mycket gott resultat. Hoppas dom kommer dit i år igen för var ofta väldigt mycket kritik innan dess.

Omgången blev väl lite av en besvikelse. Storloppet hade man kanske hoppats få se några till riktigt bra hästar i. Stoliten också tunn på elitston. Krävdes inte ens 400 poäng för att komma med i brons vilket är ovanligt vid den här tiden.

Finns en del norska hästar som jag inte har koll på. Så där får man lägga ner lite jobb veckan.

V75-1

De två som kan vinna det fick väl inga vidare spår. Innerspår för Some Summit och väl inte är någon raket ut och spår 7 för Delicious US. Känslan är att Örjan sitter i spets tidigt och vinner. Skulle den komma bort är löser det sig nog för Veijos häst. Övriga känns som statister.

V75-2

Här var känslan Ural när man såg anmälningslistan precis som senast på V75. Men precis som då blev det skit med spårlottningen och nu känns loppet betydligt mer öppet. Är väl kanske inte det bästa klass 2 försök som körts. Tack vare spåret säger jag Youngblood Pellini. Tvåa senast den testade klass 2 men då bakspår och betydligt vassare startfält. Lukas Zaz också intressant. Väldigt bra med biken sist och distansen på lördag måste vara perfekt för den hästen.

V75-3

Kallblodsfinalen känns rätt öppen mellan ungefär halva startfältet när man ser startlistan. Kan inte utse någon spontan vinnare då det är så många olika volter att räkna på och då hästarna startat och kvalat in på alla möjliga olika ställen. Gissar att slutsatsen ändå blir många streck till slut om det inte kommer info om barfota och bike ffg på någon i veckan.

V75-4

Motståndet hårdnar, men känns ändå som att Charlie Mearas ska ha toppchans här nu när spåret blev perfekt. Imponerade oerhört i två lunchlopp och även i midsommarloppet sist i Skellefteå. Vilken jäkla skalle den hästen har. Finns nog ändå viss galopprisk då det inte går att köra på safety på samma sätt på V75 som i de billiga lunchloppen den varit ute i.

V75-5

Cab Hornline står hårt inne med vilket lyft den fått på barfotabalans. Första barfota runt om näst sist och intrycket var ruggigt. Senast var den också väldigt bra. Problemet var ett en annan maxad häst den dagen hade bättre spår och vann på det. Men Cab Hornline gick 1.10,6 och var långt före resten.

Två hästar som är svåra att bedöma är Photo Va Bene som aldrig startat i Sverige. Gått bra i Norge och vad kan körspö göra på den. Owen Face har inte startat i Sverige på över ett år och inte i Frankrike sedan april.

V75-6

Den med klart högst poäng, Bruce Springsteen hästen, fick spår 12. Den har fin rad från Norge men aldrig sett den.

Tellmeastory bra spår och gynnad av distansen.

Enormt skrik på Untersteinerhästen i onsdags. Det ska man ta med sig. Galopperade då tyvärr liksom många andra i det loppet.

Känns som ett öppet lopp.

V75-7

Blev väl inte riktigt det lopp man hoppats på. Lite spänning nu när Propulsion fick uselt spår. Den ska starta 10 dagar efter detta lopp i Åbergs så frågan är hur den vässas till på lördag.

Det ser ut att bli ett väldigt roligt lopp med flera startkanoner från bra spår. Synd att inte Ringostarr Treb fick framspår, men den satt ju sist igår med efter galoppen.

Propulsion bör ändå vinna detta rätt lätt om den är på topp och Örjan hittar en lösning från spår 8.


Ska försöka återkomma i morgon med de mest intressanta aviserade utrustningsändringarna till på lördag.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
hugotheboss (+2), coolmanriver (+3), bokis29 (+55), michael (+5)
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat