Visa ett inlägg
Gammal 2017-07-14, 19:34   #12
hatten1
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 658
Sharp$: 5535
Standard

Olle: Det är ju här den stora diskussionen kommer ligga framöver( det diskuteras inom lyckta dörrar sedan länge) hur använda befintliga pengar bäst, och är det motiverat med så många banor som håller sina anläggningar igång året runt (alla behöver de moderniseras och renoveras, men pengabristen är skriande- 1,5 miljarder är den sista siffran jag såg för att få banorna i hyggligt stånd.

Likväl är det bevisligen så att under 10banor håller lönsamma tävlingar , övriga kostar samtliga tävlingsdagar förutom v75/v86,v64 .

Exempelvis Solvalla omsätter runt 5mkr utöver v86/DD på onsdagarna, jägersro och Åby ligger halvmiljonen under .
När banorna kör ensamma uppnås samma totalomsättning som Express, men till långt lägre kostnader för hästsporten i stort.

Det märkliga är att Solvalla omsatte samma pengar på 90talets slut med Riksv5, och oftast dessutom två tävlingsdagar i veckan. Således har omsättningen i det stora hela gått i stå, och den totala lönsamheten är under 1900talets glansdagar. Vilket bevisas av antalet hästar, antalet amatörer, antalet proffs.

Från början när ATGs startades, angavs 40% som mål för täckningsbidrag vilket bibehölls till 90talets slut. i dag ligger det på 17-18% för hästsporten.
hatten1 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat