Visa ett inlägg
Gammal 2017-07-20, 11:32   #2
legolasse
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 688
Sharp$: 3010
Standard

Har skrivit en längre inlägg om hela helgen på min blogg men bidrar med tankar inför söndagen. Det ska sägas att detta är mina tankar i nuläget men kan såklart ändras beroende på hur strecken fördelas:

Spikförslag 1: Quiz Töll! Är med som delägare på detta toppsto. Från ett bra läge bör det vara mycket bra chans. Motståndet är inget som skrämmer direkt och det är väl Untersteiners bägge som är värst emot. Hoppas bara att Thomas lyckas att ge hästen ett bra lopp för då lär det bli åka av.

Spikförslag 2: Flashing Boko! Blir med rätta storfavorit men tycker motståndet är så skralt och då utländska hästar ofta tenderar att bli understreckade kommer jag att gå på denna favorit med största säkerhet.

Spikförslag 3: Tesio! Stallet har varit uppåt länge men hästen har inte haft tur med hur loppen har utvecklats i de senaste starterna. Lär på denna distans inte behöva springa hela loppet i trejdespår och galopprisken minskar även på denna distans. Kapacitet som räcker och blir över har Tesio i alla fall!

Andra att se upp med:

Cikoria Frazer. Om barfota ska sägas, har inte koll på detta i nuläget. Trodde jag lite på i försöket men blek då kan skrälla nu istället?

Vikens Easy. Första barfota rom senast men blev tyvärr galopp då. Om bf igen intressant och eventuellt spets och slut?

Ultra Bright. Har sedan länge haft Cash Crowe som favorit till att ta hem helgens huvudlopp och har det fortfarande. Men om Ultra Bright fick ett bra spår trodde jag att detta toppsto skulle kunna utmana. Nu blev det så och hästen bör ta spets även om Luck is Back i form av Stefan Perssons andrahäst kanske jävlas lite så är det toppchans på ledningen. Troligt scenario är sedan att Cash Crowe tar dödens efter ett tag och att dessa två sedan gör upp på upploppet. Alternativt eftersom Takter är känd för att till varje pris vilja undvika dödens kanske han sitter kvar i kön och litar på hästens slutvarv. Värsta scenariot (för min vinnare) är att han tokkör i tron om att få överta spets. Fredrik Perssons chans att vinna är från spets och jag hoppas verkligen att han inte släpper, inte ens för allt smör i Småland.

Super War Horse. Riordan är en vass tränare och SWH var superbra näst senast vid enkel vinst mot bra hästar. Sämre senast men från ett bra läge och om tillbaka till samma nivå som vid senaste vinsten bör det vara toppchans för Jepsson.

Senast redigerad av legolasse den 2017-07-20 klockan 11:55.
legolasse är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat