Visa ett inlägg
Gammal 2017-08-17, 16:32   #1
admin
Administrator
 
admins avatar
 
Reg.datum: dec 2009
Inlägg: 2 197
Sharp$: 15232
Standard

Lazlos Stryktipskrönika v.33 19/8


Nu har äntligen det Stryktipset dragit igång på riktigt. Denna vecka är det också jackpott med 14 miljoner i potten.


1. Bournemouth - Watford

Bournemouth klassades som en liten dark horse av många inför säsongen men trots ett massivt bollinnehav i premiären borta mot West Bromwich så lyckades man inte skapa så många heta chanser och spräcka nollan utan det blev 0-1 förlust. Dags för hemmapremiär och ett kan man få till ett lika dominant bollinnehav så borde väl hemmapubliken kunna bära laget fram till att göra mål i denna matchen.

Watford spelade en svängig match i premiären där man i den 93:e minuten lyckades kvittera till 3-3 mot storlaget Liverpool i en match där man stod upp mycket bra spelmässigt. På bortaplan brukar det vara en helt annan historia för Watford som sällan får till det på resande fot.

Hemmalaget bör hålla i taktpinnen är och ska ses som klara favoriter!

Statistik

Laguppställning


2. Burnley - West Bromwich

Burnley tog en imponerande seger på bortaplan i premiären mot regerande mästarna Chelsea med 2-3. Segern bli ju inte lika imponerande när man vet att Chelsea drog på sig 2 röda kort i matchen men var ändå nära att komma ikapp till 3-3 trots 2 mindre spelare på planen. En seger borta mot Chelsea tar man ju givetvis hur det än ser ut men frågan är vilken kvalitet som detta Burley lag håller? Svårt att bedöma enbart efter den konstiga premiärmatchen.

West Bromwich kämpade sig till en 1-0 seger i premiären trots att man nästan aldrig fick låna bollen. Man var vassa om omställningarna och skapade en hel del chanser vilket förmodligen kommer vara samma taktik och spel som man använder till denna bortamatchen. West Bromwich var kryssexperter på bortaplan förra säsongen då inget lag hade fler än deras 7 oavgjorda matcher på bortaplan.

Känns som krysset ligger nära till hands i en väldigt jämn och oviss match.

Statistik

Laguppställning


3. Leicester - Brighton

Leicester tog vara på sina chanser i premiären borta mot storlaget Arsenal och med 10 minuter var så hade man en 3-2 ledning och var på väg att gå mot en storskräll direkt. Två snabba mål av Arsenal vände dock på steken och hemmalaget tog trots allt en fullt rättvis seger och Leicester fick vända hemmåt utan poäng.

Nykomlingen Brighton hade som väntat ingen chans i premiären mot titelfavoriten Manchester City och det hjälpte ju inte när man lyckades pricka in en boll i eget mål heller även om man trots det aldrig var riktigt nära spelmässigt.

Leicester ses som favorit i kraft av hemmaplan mot en nykomling och tar man vara på chanserna som man gjorde mot Arsenal så bör segern vara ett faktum. Känslan är dock att matchen kan vara jämnare än vad folk tror och Brighton har inget att förlora.

Statistik

Laguppställning


4. Liverpool - Crystal Palace

Liverpool tappade segern i premiären på tilläggstid borta mot Watford vilket måste känts otroligt tungt. Man spelade CL kval i veckan borta mot Hoffenheim där man lyckades knipa en knapp 1-2 seger och även denna gången släppte man in mål sent i matchen.

Crystal Palace blev totalt överkörda i premiären på hemmaplan mot förväntade bottenlaget Huddersfield med 0-3 och insatsen var under all kritik. Läge till revansch nu direkt mot ett Liverpool som kan vara slitet. Crystal Palace brukar också trivas borta på Anfield då man vunnit samtliga av dom 3 senaste mötena på Liverpools hemmaplan.

Liverpool är i skrivande stund omgångens största favorit med 71% av strecken och visst är man det bättre laget i grunden. Risken finns att Liverpool är slitna efter 3:e matchen på en vecka här med resa till Tyskland i benen och Benteke kanske återigen ska ta revansch på Liverpool och Klopp som ratade honom? Skrällvarning?

Statistik

Laguppställning


5. Southampton - West Ham

Southampton fick inte hål på Swansea i premiären trots stort spelövertag men man får direkt chansen att revanschera sig med ännu en hemmamatch i inledningen av säsongen.

West Ham blev väldigt hårt straffat i 0-4 förlusten på bortaplan i premiären mot Manchester United där hemmalaget satte nästan varje skott som gick på mål.

I grunden två väldigt jämna lag och West Ham är ett lurigt lag som har kapacitet att störa dom allra bästa. Southampton är stor favorit enligt oddsen som känns aningen överdrivna förmodligen pga premiärresultaten. West Ham vann motsvarande möte ifjol med 1-3 och kan säkerligen störa här!

Statistik

Laguppställning


6. Stoke - Arsenal

Stoke inledde säsongen med en tajt 0-1 förlust mot Everton i premiären i en match som var ganska jämn men det var en comebackande Wayne Rooney som fick sista ordet när han nickade in 1-0 precis innan halvtidsvilan. Stoke kan ändå gå ifrån matchen med huvudena högt då man stod emot bra spelmässigt i en tuff bortapremiär.

Bortamatch på Britannia (numera spelbolag som köpt upp arenanamnet) brukar alltid vara skrämmande för storlagen i Premier League då många storfavoriter misslyckats med att städa undan Stoke på deras hemmaplan.

Arsenal vann en svängig hemmapremiär mot Leicester efter en sen vändning med 4-3 och försvarsspelet lämnade en hel del övrigt att önska hos Wengers mannar. Arsenal lyckades bryta "Stoke borta" förbannelsen i våras när man vann 1-4 på bortaplan vilket var den första segern sedan 2010 (6 raka segerlösa matcher) för Arsenal på denna arenan.

Är förbannelsen bruten och Arsenal kan fortsätta vinna eller kan Stoke fortsätta att på hemmaplan ställa till det för storlagen? Lutar åt Arsenalseger med viss skrällchans för Stoke som alltid på hemmaplan!

Statistik

Laguppställning


7. Aston Villa - Norwich

Aston Villa har haft en tuff inledning på säsongen där målsättningen att ta sig till Premier League igen var solklar. Efter 3 matcher är man fortfarande segerlösa och nu väntar en ny tuff uppgift.

Norwich har inte heller fått en önskad inledning på säsongen. En sen kvittering räddade en poäng i premiären men det följdes upp av en usel insats på hemmaplan där man förlorade 1-3 mot Sunderland.

Två lag som har höga ambitioner denna säsongen men har svårt att hitta spelet. Aston Villa favorit i kraft av hemmaplan känns rimligt!

Statistik

Laguppställning


8. Fulham - Sheffield Wednesday

Fulham såg som en av favoriterna till att vinna Championship denna säsongen men har inlett säsongen med 3 raka kryss och bättring krävs om fansen på Craven Cottage ska känna sig nöjda och uppgiften på lördag är inte en enkel sådan.

Sheffield Wednesday klassas som det bättre av dom två Sheffield lagen inför säsongen men precis som för Fulham så har säsongen inletts ganska klen och det måste till rejäl förbättring om man ska haka på uppe i toppen så här i inledningen av säsongen.

Fulham tog mer poäng borta än hemma förra säsongen och Sheffield Wednesday var ett av dom bättre bortalagen. Öppen match som kan gå hur som helst men Fulham har mer kvalitet i grunden. Kan dom få ut det nu äntligen eller fortsätter man kryssa?

Statistik

Laguppställning


9. Ipswich - Brentford

Förväntade bottenlaget Ipswich har inlett säsongen med 3 raka segrar och senas lyckades man vinna en svängig match borta mot Millwall där man verkligen tog vara på sina chanser i matchen.

Brentford är ett förväntat topplag i ligan men har hittills inte plockat en seger på 3 matcher trots 5 gjorda mål framåt. Defensiven är med andra ord svajig och det kan bli kostsamt mot ett Ipswich som tar vara på sina få chanser som man skapar. Senaste matchen dominerade Brentford totalt mot Bristol City men bortalaget kunde kvittera till 2-2 i den 98:e(!) minuten.

Här vågar vi sticka ut hakan och säga att allt värde ligger på bortalaget. Det är ingen tvekan om att Brentford är ett bättre lag än Ipswich men så som fru fortuna agerat i inledningen av säsongen så är det Ipswich som snubblat till sig 3 raka segrar medans Brentford är segerlösa efter 3 matcher. Turen vänder förr eller senare och rättvisan brukar segra i längden. Spelar lagen på sin normala kapacitet så har Brentford utmärkta chanser att vinna denna matchen!

Statistik

Laguppställning


10. Nottingham - Middlesbrough

Nottingham inledde säsongen över förväntan med 2 raka segrar innan man slutligen åkte på en förlust i den tredje omgången. Man rankas som ett mittenlag som har chansen mot dom flesta, framförallt på hemmaplan där man normalt är betydligt starkare än på bortaplan.

Middlesbrough vill såklart genast tillbaka till Premier League efter degraderingen förra säsongen och efter en inledande 0-1 förlust i premiären så har man nu spelat upp sig med 2 raka segrar där man inte släppt in något mål.

Middlesbrough känns som det starkare laget i grunden men hemmaplansfördelen för Nottingham jämnar ut oddsen rejält. Öppen och oviss match?

Statistik

Laguppställning


11. Queens PR - Hull

QPR har inlett säsongen över förväntan och hemma mot Hull finns chansen att succén kan fortsätta då bortalaget inte skämmer slag på någon. QPR har spelat tajta lowscoring matcher så här långt vilket kan vara en bra strategi för ett förväntat bottenlag i serien.

Hull har varit precis tvärt om då man varit inblandade i matcher med många mål och laget senaste 2 matcher har innehållit 5 mål vardera. Fortsätter man med denna offensiven så kan man säkerligen hota om segern i denna matchen.

Två olika stilar som mötts här sett till hur dom presterat hittills denna unga säsongen. QPR spelar målsnålt medans Hull har massor av mål i sina matcher. Svårt att sia om vilket lag som får sin prägel på matchen och det känns väldigt öppet inför denna drabbningen.

Statistik

Laguppställning


12. Wolverhampton - Cardiff

Wolverhampton har satsat hårt inför denna säsongen och man har också inlett på bästa tänkbara sätt med 3 raka segrar så det finns inget att klaga på i hemmalaget.

Problemet är väl att lördagens motståndare Cardiff är det laget som inlett seriespelet allra bäst med 3 raka vinster och 6-0 i målskillnad på dessa matcherna.

Riktig toppmatch här alltså och något av lagens segersvit kommer brytas. Storsatsande Wolves ses självklart som favorit på hemmaplan men kan man få hål på Cardiffs försvar som inget lag lyckats med hittills denna säsongen?

Statistik

Laguppställning


13. AFC Eskilstuna - Malmö FF

Eskilstuna kämpar med näbbar och klor för att kunna ta viktiga poäng i bottenstriden men man ligger fortsatt klart sist i serien. Spelmässigt ser det dock betydligt bättre ut nu än tidigare, tajta förluster mot bra lag som Djurgården och Norrköping innan man nu senast lyckades knipa en poäng av AIK borta i Solna.

Malmö FF leder serien med större marginal än vad Eskilstuna har upp till säker mark och det är ingen tvekan om att Malmö står i en klass för sig. Spelet ser dock stundtals oinspirerat ut från Malmös sida vilket är lätt hänt under en säsong när dom stora Europaplanerna blev grusade och man leder serien i överlägsen stil.

Hur intresserade är Malmö av denna matchen? Eskilstuna kommer garanterat göra allt och kan med lite tur knipa poäng mot serieledarna!

Statistik

Laguppställning


Systemförslag

Enkelraden:

1. 1
2. X
3. 1
4. 1
5. 2
6. 2
7. 1
8. 1
9. 2
10. 2
11. 2
12. X
13. 2




Lilla systemet: 64-rader

1. 1
2. X2
3. 1
4. 1
5. X2
6. 2
7. 1X
8. 1
9. 2
10. X2
11. X2
12. 1X
13. 2



Mellansystemet: 256-rader

1. 1
2. X2
3. 1X
4. 1X
5. X2
6. 2
7. 1X
8. 1
9. 2
10. X2
11. X2
12. 1X
13. 2



Stora Systemet: 1024-rader

1. 1X
2. X2
3. 1X
4. 1
5. X2
6. 2
7. 1X
8. 1X
9. X2
10. X2
11. X2
12. 1X
13. 2


Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Willie_Bob (+10)
admin är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat