Visa ett inlägg
Gammal 2017-08-22, 22:24   #14
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 156
Sharp$: 57014
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Cyran Visa inlägg
Tycker det är helknäppt med dessa tidiga anmälningar och betalningar, varför?? Vi vill se de absolut bästa svensktränade fyraåringarna göra upp utan att de bästa missar loppet pga skitsaker.

Varför kan de inte slopa skiten och ge alla de bästa fyraåringarna(över en viss poängsumma) en automatisk plats när det närmar sig? Även icke "svenska" hästar. Tycker det är löjligt för även om den är svenskfödd är det en utländsk avkomma i 9 av 10 fall.
1. Derbyt är ett insatslopp där hästägarna tidigt måste bestämma och betala olika insatser. Tror det är vid fyra tillfällen. Sedan tillkommer en anmälningsavgift nära start.

2. Om jag räknar rätt har det för årets derbykull betalts totalt 5,7 miljoner kronor i insatser. Dessa används till prispengar i derbyt och derbystoet.

Om man skulle köra enligt ditt förslag skulle dessa 5,7 mkr (bara till derbyt , finns många andra insatslopp) hämtats på något annat sätt. Hur?

Sen är väl kostnaden oerhört låg jämfört med i t ex USA.

Premiechansen tillkommer ju numera med vilket gör att vinnaren av derbyt kan ta hem 4 mkr. Även det lite gambling. Man avstår en mindre summa när hästen går premielopp tidigt för att senare kunna vinna mycket mer om det lyckas.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat