Visa ett inlägg
Gammal 2017-08-22, 22:48   #15
Cyran
 
Reg.datum: aug 2016
Inlägg: 715
Sharp$: 1715
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
1. Derbyt är ett insatslopp där hästägarna tidigt måste bestämma och betala olika insatser. Tror det är vid fyra tillfällen. Sedan tillkommer en anmälningsavgift nära start.

2. Om jag räknar rätt har det för årets derbykull betalts totalt 5,7 miljoner kronor i insatser. Dessa används till prispengar i derbyt och derbystoet.

Om man skulle köra enligt ditt förslag skulle dessa 5,7 mkr (bara till derbyt , finns många andra insatslopp) hämtats på något annat sätt. Hur?

Sen är väl kostnaden oerhört låg jämfört med i t ex USA.

Premiechansen tillkommer ju numera med vilket gör att vinnaren av derbyt kan ta hem 4 mkr. Även det lite gambling. Man avstår en mindre summa när hästen går premielopp tidigt för att senare kunna vinna mycket mer om det lyckas.
En eller flera travfrälsta miljardärer tillsammans med ST/ATG borde gå ihop och ordna prispengarna. Det är inga stora pengar vi pratar om för ett så stort travlopp och något som bara sker en gång om året.

Hade varit värt det för då hade vi fått se både Diamanten och MaketheMark i finalen. Trist när så fina hästar inte får chansen pga den mänskliga faktorn..

edit: Eller varför inte ett gäng sponsorer? De kan också bidra, det skulle ju vara ännu bättre/mer realistiskt. Haha hade jag varit miljardär hade jag gärna kunnat stå för majoriteten av prispengarna själv om det innebar att jag fick se ett riktigt derby där ALLA de bästa fyraåringarna är med.

Senast redigerad av Cyran den 2017-08-22 klockan 22:56.
Cyran är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat