Visa ett inlägg
Gammal 2017-08-23, 12:03   #23
Cyran
 
Reg.datum: aug 2016
Inlägg: 715
Sharp$: 1715
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Det är väl kaffepengar det handlar om tidigt som betalas in. Men om man gör det för över 1000 hästar blir det ju rätt mycket . Kanske hästägarna i många fall tycker det är värt några tusenlappar att när hästen är två år ta chansen att ha en detbyvinnare några år senare . Skulle insatserna betalts i samband med kvalen när antalet potentiella vinnare är 10 eller Max 20 hästar så skulle kanske 30 deltagit och då skulle insatsen bli flera hundra tusen per häst för att få in samma pengar som nu.
Ett förslag:

Man låta sponsorer + ST/ATG stå för 50% av prispengarna, ca 2,5 miljoner. Det är INGENTING för dem då det bara sker 1 gång om året. Kan de skrapa fram betydligt mer än så till elitloppet och andra storlopp så är detta en bagatell.

Resterande 2,5 miljoner betalas in av hästägare som vill vara med i uttagningsloppen.

6 uttagningslopp, totalt 72 hästar. 2,5 miljoner / 72 = ca 35 000:- som ska betalas in av varje deltagare.

Vips så har man löst problemet jag pratat om. Ingen kan sitta här och tala om för mig att detta idiotiska upplägg är bra, då det i år resulterat i att vi inte får se två av de top 5 bästa fyraåringarna i landet tävla.

Men man skulle inte behöva göra några ändringar om de som bestämmer haft lite vett i skallen och haft överseende med missarna. Låtit både MaketheMark och Diamanten vara med om de betalar in de uteblivna avgifterna. Vilket de hade garanterat gjort.
Cyran är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat