Visa ett inlägg
Gammal 2017-09-15, 15:28   #2
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 156
Sharp$: 57014
Standard

V64 Boden


Fotboll tisd, onsd och torsdag. Inte i kväll så då får man hålla till godo med kvällens trav. Det är väl snällt sagt ingen vidare sport som erbjuds i Boden, men svårlösta lopp och en hel del intressant info. Lurigt värre med de två försöksloppen med 20 tkr i förstapris. Det är nog finalen med 100 lax direkt efter V64 som är viktigare vilket framkommer i rätt många intervjuer inför kvällen. Vädret verkar också vara en osäkerhetsfaktor. Rätt mycket regn uppe i norr när man kollar SMHIs radarbilder.

V64-1

Här är det första försöksloppet och Global Solidarity gigantisk favorit. Det känns sådär när stallet i alla intervjuer säger att den är väldigt besvärlig att resa med. En annan viktig faktor att det aviseras skor runt om i detta försökslopp. Ska ha gått barfota i Finland antyds det i någon intervju och när hästen var i träning på Axevalla var den mycket bättre barfota.

Intressant motbud kanske Camilio som ska ha tävlat med jänkarvagn ffg senast i Norge och fått ett rejält lyft av det och gå så nu med. Dessutom är hästen kastrerad sedan i våras och det ska ha varit ett ytterligare lyft.

Ser ut att vara flera chanslösa skräphästar i loppet.

V64-2

Försökslopp 2 för hästar som tjänat lite mer. Sambucus PR känns inte superhet i försöket på infon att det blir skor där och sedan barfota (++) i finalen. Mellby Darling den enda häst som ska gå maxad (troligen) med barfota runt om i försöket och skor i finalen (för att det där är voltstart). Väldigt intressant felfri mot detta motstånd. Är väl Mellby Dealer och kanske också Eder Bob i övrigt som kan vinna detta lopp.

V64-3

Lågklassigt kallblodslopp över två volter och kort distans. Inte orkat lägga timmar i arkiven på detta. Fyra hästar gör upp enligt experttipsen. 1,7,14,15. Enligt Unibets erkänt skickliga bookmakers har 5 procentaren nr 4 lika stor chans som 18 procentaren nr 1. Båda ger 6,25 i fast odds där. Så där finns verkligen streckvärde hos atg om man jämför med det oddset.

V64-4

Riktigt dåligt spårtrappa lopp men här finns dagens mest intressanta utrustningsinfo. Don Draper aviseras det barfota runt om ffg och jänkarvagn ffg på. Skor runt om och vanlig vagn tidigare. Trist bara att den är klar favorit. Lär väl bli ännu klarare när det börjar surras om detta i kväll när det kommer ut till alla sena spelare.

V64-5

Detta lopp er verkligen vidöppet ut på papperet och flera tipstjänster helgarderar eller nästan helgarderar. Någon betaltjänst spikar 10an på att den lyft sig enormt barfota runt om som den ska gå även idag. Har ingen direkt koll på hästarna så nöjer mig så. Finns ingen het info att förmedla i nuläget. Ett exempel på hur öppet loppet verkar vara är att banprogrammet tippar nr 14 Squid etta. Den hästen har Unibets bookmaker bedömt som närmast chanslös och betalar 25 ggr i odds.

V64-6

Ska inte påstå att jag har kolla på megafavoriten Faith In Hill, men som 61 procentare tar man åtminstone åt sig infon att den har problem med hovarna och därför måste tävla med skor runt om i kväll. Ska ha tävlat barfota senast i Finland.

Man tänkte väl först att Explosive River skulle vara intressant i första starten i Norrlandsregi, men sen när man läser att det blir ett rent preparélopp med skor, vanlig vagn och öppet huvudlag på en häst som brukar tävla barfota och med jänkarvagn kändes det sådär.

En jättemegasusare skulle 0 procentaren Owen Broline kunna vara. Varför då ?

1. Startsnabb
2. Var hos Johan Untersteiner tidigare. Har gjort två starter i Finlandsregi utan att imponera. Men tänk på att den ska ha gått med skor i dom starterna. I kväll aviseras barfota runt om. Såväl 2015 som 2016 lyfte sig hästen rejält prestationsmässigt när man ryckte skorna ffg under året. Vill dock inte minnas den som någon megastjärna direkt i söder, men det är otroligt mycket billigare motstånd uppe i Boden.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
ted64 (+10)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat