Visa ett inlägg
Gammal 2010-08-10, 10:14   #8
Arch
 
Archs avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 3 910
Sharp$: 6757

Smirnoff Ice
Stats: 1059 - 1080 - 44
ROI: 98.87%
Vinstprocent: 49.51%

Standard

Jag vet inte vem som kan och inte kan statsen, så sorry, men du lärde dig nåt

Babip är i baseball det som motsvarar "tur", ligan avg ligger runt .300 alltid, så .346 betyder att bollarna letar sig genom försvaret mer än vanligt. Allt under betyder bra tur och det är statsen som man kan vänta sig att de normaliseras under årets gång.
HR/FB ratio är enkelt hur många flyballs som blir HRs istället, och om ett nummer sticker ut betyder det också otur med väderförhållandena eller möjligen att bollen blir uppe i strikezonen, om tex en pitcher bruka pitcha lågt.
FIP (Fielding Independent Pitching) är en reflektion på hur en pitcher har spelat när man inte räknar in hans försvar. Enbart pitching. Lite udda stats dock, eftersom försvaret kommer alltid att spela, men det är en fingervisning. xFIP är vad det förväntas vara i framtiden.

Tänk på att Haren har nästan 1 strikeout/inning, det betyder att ett lag får egentligen 2 outs på att göra en run. 1 singel + HR (eller en solo HR) är direkt poäng. Ett lag som inte kan göra HRs måste slå en singel, förmodligen en singel till, och en singel+/sac fly. Allt med 1 out (strikeouten), så alla groundball double plays är inning över, alla man på 2:a med 2 out och en lång popup är inning över osv... de bör ha det svårare att samla ihop tillräckligt många hits.
Arch är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat