Visa ett inlägg
Gammal 2010-08-10, 10:58   #10
Arch
 
Archs avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 3 910
Sharp$: 6757

Smirnoff Ice
Stats: 1059 - 1080 - 44
ROI: 98.87%
Vinstprocent: 49.51%

Standard

Jag hade läst det nånstans, men kommer inte riktigt ihåg (kanske använt det vid ett spel här), odds för att en run ska göras i en inning utan att lead-off kommer ut droppar nåt väldigt mycket.
Sen finns det olika spelstrategier, tex Mariners som inte lyckades med det, både Ichiro och Figgins (#1 och #2) är mycket bra avg hitters med +speed, så iden var att de skulle skapa kaos på baserna, sätta extra press på pitchern. Sådana är LAA, Rays de har ungt lag, är agressiva på baserna och kan skapa mer. Man kan jämföra tex med Brewers och WSox, som inte får springa eftersom deras GMs har kraftfulla bats (Braun, Fielder tex) och vill att de ska nöta ner pitchern. Båda har fantastiska lead-off i Pierre (avg, ++speed) och Weeks (avg, kraft) så det är alltid nån på när man slår en HR.


Citat:
Han borde väl ge färre groundball outs och det känns som att det kan spåra om det går dåligt för en sån pitcher som förlitar sig mycket på strikeouts. Han lär väl ge fler hits i allmänhet och inte bara HR's.
Absolut korrekt. Det beror också på hans arsenal (2 olika pitches, 3, 4 ?), häromdan var det Pavano som hade stora problem med sin FB, kunde inte träffa zonen, fick istället kämpa med off-speed, och klarade sig, men gick bara 5 innings.
Se bara Morrow som är en strikeout pitcher som kan få det uppe mot 99mph, men sådana är mycket svårare att kontrollera. Han ger upp många walks, men när han är på, som senast, då blir det 17 strikeouts och 1 hit match i 9 innings.
Skälet till att Josh Johnson är så dominant är inte bara hans 95mph FB, utan att han också har en slider och en CHup som han kan och vill kasta för strike i vilken count som helst.
Därför är det viktigt med umpires också, en FB pitcher kommer att ha det enklare med en tajt zon, medan en som kastar mycket off-speed och breaking pitches kan få det svårt, för motståndarna bara sitter på FB eftersom allt annat är ball. Samma gäller sinkerballers som måste pitcha i en hög zon och tvärtom är det med en bred zon mot breaking stuff när batters måste spela defensivt.

Senast redigerad av Arch den 2010-08-10 klockan 11:04.
Arch är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat