Visa ett inlägg
Gammal 2017-09-22, 15:01   #1
Philjay
 
Philjays avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 649
Sharp$: 3798


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Worlds 2017 | League of Legends


Hey,

imorgon är det äntligen dags för Worlds att kicka igång med play-ins. Årets upplaga spelas i LoL-tokiga Kina och där finalen spelas på Bejing National Stadium a.k.a. Fågelboet, fantastiskt tycker jag!

League of Legends spelas i "säsonger" där den första går på våren och den andra på sommaren. Därimellan är det en mid-season tävling för att sedan avsluta säsongen med Worlds. Worlds är det alla lag krigar för att nå.

Alltså, på imorgon, 23/9, börjar play-ins där 3e seeden från de 4a bästa ligorna (förutom koreas) tillsammans med 8a "wildcards" från mindre ligor gör upp om totalt 4 plater till gruppspelet i Worlds. Play-in spelas i grupper om 3 där alla möter alla 2 gånger var, senare så går 1an och 2an i varje grupp vidare till en direkt avgöronade Best of 5 (BO5) där som tidigare nämnt de 4a vinnarna kvalar in till Worlds gruppspelet.

Denna post kommer till en början mest innehålla snack om play-ins men kommer uppdateras efter hand då gruppspelet påbörjas den 5e oktober. Beklagar grammatiska fel m.m men vill få ut första texten innan eftermiddagen är slut då första matcherna är tidigt tidigt imorgon.

Lite snabb info: Deltagande lag från de olika ligorna är som följer(fermarkerade lag är med i gruppspel, resten i play-in):
1) Korea - LCK: Longzhu, Samsung, SKT
2) Kina - LPL: EDG, RNG, TeamWE
3) Europa - LCS EU: G2, Misfits, Fnatic
4) Central Asia - LMS: Flash Wolves, Ahq-esport, HK Attitude
5) North America - LCS NA: TSM, Immortals, Cloud9
6) Rest: GIGABYTE Marines, Team One, Rampage, Dire Wolves, Young Generation, Fenerbache, Gambit, Kaos Latin Gamers, Lyon Gaming.

3 seedsen från de bättre ligorna är seedade i varsinn grupp och resterande 8a lag lottades in i grupperna. Grupperna ser ut som följer:

A) TeamWE, Gambit , Lyon
B) Cloud9, Team ONe, Dire Wolves
C) Fnatic, Young Generation, Kaos Latin Gamers,
D) HK Attitude, Fenerbache, Rampage.

Spoiler:
Grupp A är tuff, Det bästa seedade laget tillsammans med båda gmabit och Lyon som är sugna på att bevisa sig. TeamWE, som kommer ha ett massivt publikstöd hemma i Kina, har i mina ögon chans på pallplats i worlds.
Gambit, det ryska "superlaget", kommer om de lyckas ta sig vidare till BO5 ställa till med problem.
Lyon, Bra micro men inte alls lika bra macro. Kommer få det väldigt tufft mot WE och måste förmodligen slå Gambit 2 gånger för att nå en BO5. Personlinge har jag svårt att se att de ska lyckas i denna tuffa grupp.
Gambit är bättre än Lyon + Spelschemat talar för Gambit då de har WE i sin sista match då WE förmodligen redan är klara.
Mitt Tipp: 1) Team WE, 2) Gambit 3) Lyon.

Grupp B, Cloud9 kommer ta 4a raka vinster om de inte snuurrar upp saker i match 4a och ger Dire Wolves chansen å ta sista matchen. Cloud9 sitter inne på en trevlig roster med stjärnorna Sneaky och Jensen. Sneaky kan försvinna i matcher de är underdogs/matcher där mycket står på spel men i gruppseplet ska det inte vara några problem.
Team oNe, "skrällaget från brasilien" har sprungit en sagolik historia de senaste månaderna. Vann 2a ligan för att sedan vinna 2 ligatitlar back-2-back. Laget är verkligen ett lag, ingen stjärnglans med spelar ofta bra i fights om objectives. '
Dire Wolves, Australiensiska vinnarna bygger sott spel på early-game pressure från junglarn. lyckas dom så lyckas dom, om inte, så lyckas dom inte. Dire Wolves kommer från en dålig liga med dåligt motstånd, så de brukar lyckas. I worlds får de nog mycket svårare. Vad som talar för Dire Wolves är att c9 förmoldigen är klart inför sista matchen och att om de lyckas gå all in å slå team oNe i en av matcherna, så har de chans att ta sig vidare från gruppen. Längre än så kommer de inte!
Mitt Tipp. 1) C9 2) Dire Wovles 3) Team oNe

Grupp C, Fnatic fick verkligen en trevlig lottning, med 2 av de sämsta wildcard lagen. Fnatic med stjärnan i svenska Rekkles, ska inte ha några problem alls att lämna gruppen med 4a vinster. Tuffare blir det om 2a platsen, Kaos Latin Gamers har oddsen på sin sida, jag väljer dock att gå på Young Generation. Kaos är dåliga ju längre matcherna går, kan inte riktigt hantera late game och förlitar sig helt på att junglarn ger ADCn en bra start.
Mitt tipp: 1) Fnatic 2) Young Generation 3) Kaos Latin Gamers


Grupp D är helt klart jämnast där vi i mina ögon ser de 2 av de starkaste wildcardsen i Fenerbache + Rampage samt det sämsta seedade laget. Fenerbache går från klarhet till klarhet och är med i top 5 av play-ins lagen. Har införskaffat sig i 2 stycken koreanska stjärnor där de bygger laget runt sin mid, Frozen. Rampage är det bästa japanska laget och de övertygade mig mycket under Riftrivals tidigare iår. Jag hoppades på en bra lottning för Rampage och jag tror att de hade gått vidare ur alla grupper, förutom just en grupp med fenerbache. HK Attitude har i LMS gjort en fantastisk resa, lyckades kvala in på ett helt otroligt sett trotts att inte spela slutspel i varken våras eller somras. Hade jag rankat lagen så hade jag sagt fenerbache före hk attitude före rampage, men jag tror på skräll!
Mitt tipp: 1) Fenerbache 2) Rampage 3) HK Attitude

Viktigt att ha koll på när man bettar på LoL är att väldigt mycket är "pick-and-ban" baserat. DVS när spelarna börjar välja sina gubbar, det är då du får en uppfattning om hur lagen kommer spela matchen. Live är heltklart bästa möjligheten att hitta värde, men eftersom dessa lagen bara spelar mot varandra ca 1 gång per år så finns det lite datapunkter på området och oddsen är satta efter worldrank/ligarank/experter inom området. Det är även BO1 matcher så allt kan verkligen hända. Metan inom spelet, dvs vilka gubbar som är bäst/har bäst synergi ändras hela tiden. Vi har de senaste 6 månaderna haft en meta som gynnat tanks men den börjar nu snurra om till att gynna mer damage och leech gubbar, vilket vi alla tycker är trevligt. Det tar sin tid innan man förstår metan och jag brukar påbörja början av säsongerna med lite mindre insatser för att sedan växla upp när jag har kunskapen.

Jag tror alltså att TeamWE, Gambit, Cloud9, Dire Wolves, Fnatic, Young Generation, Fenerbache och Rampage gör upp om 4a platser till worlds gruppspel. Värt att nämna är att HK Attitude med säkerligen kommer att ta rampages plats så betta inte på detta.
Sen får vi se hur lagen lottas mot varandra så kommer jag med en uppdatering runt den 27e.


Update 26/9
Grupperna avslutade, några skrällar får man ändå säga att vi fick uppleva. Team oNe tog sig vidare från gruppen 2a efter C9. Övertygade knappast och att de lyckades slå ut DW är mer DWs fel än Team oNes skillz.
Fenerbache vann gruppen före HK Attitude i grupp D. Båda lagen överraskade positivt! Frozen i Fenerbaches mid hoppas jag kommer tillbaka till LCK såsmåningom.

Nästa steg spelas i Best of 5 (BO5) där vi fick lotterna :
TeamWE - Young generation
Cloud9 - Lyon Gaming
Fenerbache - Team oNe
Fnatic - HK Attitude

TeamWE ska inte ha några problem med Young Generation (YG). Detta trotts YG tog en match av fnatic. WE är dock en klass högre och får YG med sig en match så är dom nog nöjda i besvikelsen av att få möta bästa laget.
Cloud9 drog Lyon gaming, vilka övertygade possitivt under gruppspelet och hade chansen att ta sin första match mot WE. De sprang även över Gambit utan problem. Tror Lyon tar 1 match av C9 som inte riktigt testats än, då deras grupp förmodligen va den sämsta.
Fenerbache som idag tog första spotten i ett tiebreak före HK attitude lyckades dra hem drömlotten, mkt talar för att de ska vinna bo5en med 3-0.
Fnatic drog mardrömslotten, jag tror den serien kan gå i 5 matcher och utfallet är svårläst. Fnatic ska ses som favorit, men inte så stor favorit som oddsen säger.


Kul om ni följer,

P
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+10), Thuernman (+10)

Senast redigerad av Philjay den 2017-09-26 klockan 17:01.
Philjay är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat