Visa ett inlägg
Gammal 2017-10-04, 16:08   #12
Philjay
 
Philjays avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 649
Sharp$: 3798


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Hej,

Går inte att redigera inlägg 1 längre så jag fortsätter här.
Play-ins är avslutat och inga större skrällar skedde, favoriterna höll mycket lättare än jag trodde de skulle göra, men det är en lärdom att ta vidare.

Grupperna är lottade, spelarna är taggad, och lagen är förhoppningsvis redo för utmaningarna som komma skall.

Grupp A: EDG, SKT, AHQ, C9
Grupp B: Longszhu Gaming, Immortals, GIGABYTE marines, Fnatic
Grupp C: G2, Samsung, RNG, Fenerbache
Grupp D: FW, Misfits, TSM, TeamWE

Ska vi se de Koreanska lagen dominera även iår? De har ju vunnit de fyra senaste världsmästerskapen.. Förra året så hade korea 3 lag i semin, EU ett. Pallar de kinesiska lagen pressen från publiken? Ser dom publiken som en fördel? Det vet vi inte ännu, men värt att veta är att Kina generellt har absolut mest publik på sina matcher under säsongen. Förra året hade finalen en attendence på 20 000 personer (fyllde Madison), detta året spelar finalen i fågelnästet (pekings nationalarena) och varje tillgänlig stol kommer säljas, och når ett kinesiskt lag finalen så kommer det vara ett jäkla live... Värt att veta att många av spelarna fortfarande är pojkar (17-19 år) och har inte spelat på den stora scenen. Att sitta i pojkrummet/träningshusen är långt ifrån samma sak som inför en fullsatt arena.

Oddsen är solklara, de 3 koreanska lagen är rankade 1,2,3. följt av de kinesiska lagen som är rankade 4,5,6. Därefter är det utsrpitt, TSM, FW,Fnatci, G2 är rankade 7,8,9,10.

Kommer top 10 se ut så? Absolut inte! kommer ett koreanskt lag vinna, förmodligen! Kommer TSM vara bästa LCS (EU/NA) lag? Med störst sannolikhet.

Om vi går igenom grupp för grupp och rankar lagen enligt mina tankar och förhoppningar:

Grupp A: 1) SKT, 2) EDG, 3) C9, 4) AHQ
SKT ser jag, trotts deras mediokra sommarsäsong samt förlust mot Longzhu i finalen som Worlds favorit. De har spelarna, rutinen samt kunskapen om spelet. De förlorade finalen mot LongZhu då de blev utspelade på top-lane (de blev outpickade). SKT har även en fantastiks förmåga att anpassa/lära sig metan. i gruppen slutar de 1a! I mina ögon är dock Peanut lagets bästa spelare, om metan är rätt för honom. Han är helt otrolig om han får händerna på Lee Sin/Elise/Nidalee. DVS han är bra med aggresiva junglare. inte alls lika bra på tankiga såsom sejuani, jarvan, reksai, gragas (vilka har varit metan den senaste tiden). Förvänta er 100% ban på lee sin mot SKT (om peanut får spela).
Plats 2 va tight mellan EDG och C9. Men jag valde EDG pga hemmaplan, men observera att jag tror de blir tight då C9 verkligen övertygade under Play-ins.
EDG, Seedade 1a från LPL då de vann sommarsäsongen. Spelat bra och har 17åriga supertalangen iBoy som ADC. Ska bli väldigt intressant å se om han kan axla ansvaret. Han har bara fått tävla sen 12 Juli och personligen tror jag inte att han kommer palla trycket. Deras top-lane Mouse får annars ses som det svaga kortet i laget och är det någonstans man ska utmana SKT så är det top.
C9, övertygade starkt i play-ins. diskutabelt motstånd men fortfaraden 7-0 i matcher. Stjärnan Jensen i mid sin är mycket mångsidig. väldigt duktig med orianna! Oddsen talar mot dom (5.5 på att sluta top 2) men jag tycker personligen att det är ett odds värt att seöver.
AHQ har jag rankat sist. En tuff lott, och jag tror inte de har mycket att hämta. seedat 2a från LMS, men dom är knappast bättre än HK attitude som vi såg åka ut med 3-0 i matcher mot Fnatic. Kan säkert vinna någon match, men inte mer än så.

Grupp B: 1) Longzhu 2) Immortals 3) Fnatic 4) Gigabyte Marines
Longzhu, solklar favorit i denan grupp. fick även en bra lottning. Ska inte ha några problem att vinna gruppen. BDD som spelar mid-lane är min favorit i LCK ligan. Han är 18 år och har hela framtiden framför sig. När Faker går ner från podiet som världens bästa spealre, så kommer BDD vara med och tävla om platsen tillsammans med SKTs jungler Peanut. Khan i top-lane, helt fantastisk han också! Dock så är han eventuellt lite för ung för att klara pressen.
Immortals, laget som bärs ab Xmithie i junglen tillsammans med Pobelter i mid. Får de en bra start, då blir de svårstoppade. Och om man då kollar på fighten om andra platsen, så är Fnatic ofta väldigt dåliga early game, och det kommer gynna Immortals starkt. NA vs EU testades även i somrmras, under mid-season, där NA va klart bättre på nästan allt. Håller Immortals högt!
Fnatic, Strugglade lite i Play-ins, övertygade dock mot HK Attitude (tycker dock de va HKA som spelade ut sig sjävla mer än att Fnatic va kings). Tror inte Rekkles tillsammasn med unge Caps 17 år, ska kunna bära laget. TYvärr så får vi inte se Fnatic efter gruppseplet.
Gigabyte Marines är väldigt svårlästa. Ett ALL-IN lag som ibland spelar i himmeln, ibland i helvetet. De kan om de får igång självförtorendet ha en chans att ta 2a platsen, men de kommer även att kunna doppa. Känslan är mer doppa än toppa, men håll en varningsflagg uppe för GAM. (hade svårt att bestämma mig vilka av fnatic och GAM som skulle sluta sist)

Grupp C: 1)Samsung 2) RNG 3) G2 4) Fenerbache

Samsung, tog KTs plats för worlds för andra året i rad. Slutade 2a förra året där de förlorade mot SKT i en mkt jämn 3-2 kamp där de ledde! i LCK brukar jag gilla kolla Samsung. De är aggresiva, stabila och tappar nästan aldrig en ledning. Därför passar RNG och G2 deras spelstil bra. RNG och G2 är bättre late än många lag i världen, men om de kommer dit med för stort underläge så kommer de inte klara av fighten.
RNG, Sitter inne på Uzi som ADC "Killen som aldrig vinner". Vet iinte hur många finaler han varit i senaste åren och även om han spelat bra så har hans lag halkat på ett bananskal. Sist mot EDG i LPL finalen, där de ledde och kunde avgöra men inte riktigt vågade och därmed förlorade.
G2, var ska man börja. Vunnit LCS EU 4 av 4 möjliga gånger. Har inte lyckats internationellt någon gång förutom Mid-season iår där de tog sig till final och förlorade mot SKT i finalen med 3-1. Har rutinen för att kunna gå långt, men frågan är om deras spelstil kommer räcka. Är jämnt skägg mellan G2 och RNG. 3.25 på G2 att gå vidare från grupp kan funka. men jag avvaktar och ser hur lagen presetar på scen innan jag lägger några spel
Fenerbache, Stora skrällen i årets upplaga av Worlds. De va väldigt bra i play-in, men här tar det stopp. Får Frozen Taliyah i mid-lane så kommer han dock kunna ställa till med problem. Ska bli kul och se hur de presterar mot de bättre lagen.

Grupp D: 1) TeamWE 2) TSM 3) FW 4) Misfits
WE såg bara "ok" ut i play-ins. Tror dock de har mycket ess i ärmen sparade inför worlds. I mina ögon LPLs bästa lag, trotts 3e seeden. Faller ibland på sin hybris, men i denna grupp så borde de inte behöva visa upp någon hybris. Blir en tight fight om 1a platsen med TSM. Avgör hemmaplan eller längre förberedelser?!
TSM, iår måste de bara prestera. de har rutinen och spelarna. De senaste 2 åren har de fått "Dödens-grupp" medans de förmodligen är väldigt nöjda med årets grupp. De slapp alla koreanska lagen och något kinesiskt lag kommer alltid att underprestera (det är lika säkert som att det regnar i Juni). TSM har dock ofta svårt för Best of 1s men om de bara lyckas ta sig till slutspel så har de chans på bra placering.
FW, LMS 1a seed och även största hopp. Har många år varit bra internationellt och jag har gillat deras spelstil. Men iår har de försökt anpassa sig efter metan och inte valt sina "comfort-picks" vilket har visat sig på spelet. Tror inte de kommer kunna anpassa sig efter metan som de andra lagen följer lika bra som de andra och om de inte kör på med sina egna knep, så tror jag inte de når slutspel. Deras support SwordArT är fantastisk, en superb shotcaller och bär ofta laget på sina axlar. Ge honom en aggresiv support!
Misfits, slog ut fnatic i EU semin innan de förlorade mot G2 i finalen. Spelat bra men i worlds kommer det inte räcka. Dock är dom ofta bra i Best of 1s (bo1).

Hoppas mina tankar har gett er någon insikt i lagen.

Jag har även grävt lite i data på pick and bans. Rekade janna till most picked during play-ins till 51x, det oddset är nu ändrat till 15x under "rikriga worlds". jag kommer nog avstå det, trotts att hon är i toppen i koreas soloq (som ofta bestämmer metan). Mest assist till 5x är dock intressant. Även de kinesiska lagen brukar nyttja Janna och deras matcher brukar ofta vara mer "grumliga" än resterande ligors. Heja Janna!
Av lagen som gick vidare från play-ins så såg man väldigt hög ban-prio på Jarvan4, 3x pengarna på most banned (without Kallista) är absolut ett trevligt odds.

Taggad på imorgon,

P
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5), Gotland (+5)
Philjay är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat