Visa ett inlägg
Gammal 2017-11-30, 10:38   #39
Serj
 
Serjs avatar
 
Reg.datum: feb 2012
Ort: Växjö
Inlägg: 407
Sharp$: 5152

NFL 2019
Stats: 79 - 82 - 4
ROI: 98.72%
Vinstprocent: 49.07%

Standard

Under veckan har jag filat på lite förslag för att justera min formel då jag inte är helt nöjd med de senaste veckornas resultat. Men att ändra på saker "bara sådär" för att det känns bra är såklart risky så här kommer en förklaring till hur jag tänkt och varför, då dessa ändringar börjar gälla omedelbart:

*Jag har helt tagit bort "match efter bye/TNF"-kategorin då det, statistiskt sett under säsongen, visat sig att det inte påverkar lagens W/L-ratio i någon nämnvärd utsträckning.

*Jag har lagt till en Dog/Fav-faktor. Kategorin som kallas BUD mm. handlar som jag tidigare beskrivit om ett lags chanser att vinna på hemma- eller bortaplan beroende på om det är en divisionsmatch eller inte. Denna kategori finns kvar, men kompletteras nu av en "allmän" kategori som bara tar favoritskapet i beaktande. Om ett lag är favorit med 1-3 poäng får man pluspoäng i modellen och är man underdog med 7 poäng får man minuspoäng i modellen. Tanken här är att belöna/straffa bra/sämre lag. Baseras på statistik från pågående säsong.

*Tidigare har jag bara gett pluspoäng ifall ett lag presterar bra i PPG/PAPG-kategorierna, men lag kommer nu att kunna få lika mycket minuspoäng ifall de presterar dåligt i dessa kategorier. Detta för att bettsen (de jag lagt, inte alla matcher) från säsongen visar att favoriten har ett 26-12 record medan underdogen har ett 21-24 record. Denna ändring, ihop med den i punkten ovan, är till för att göra det lite svårare för underdogen att bli utsedd till storfavorit.

Den problematiska 7:an
Det var väldigt intressant att se att varje gång, totalt 7 matcher, som jag spelat på ett lag +7 så har det resulterat i förlust. Ni kanske kommer ihåg att mina poängkategorier ser ut såhär, i stor del indelat efter hur många poäng man får för TD respektive field goal:
1-3
3.5-6.5
7
7.5-10
10.5+

7 poäng står alltså som en helt egen kategori och det verkar vara ett problem. Nu är ju modellen tweakad och vi får se vad som händer, men om någon har förslag på en annan poängindelning så lyssnar jag gärna.

PS. Återstående veckor kommer jag bokföra spel utefter dessa ändringar OCH den gamla modellen så att jag kan se om det fått önskad effekt. Men de tips jag lägger är utifrån den nya modellen.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Philjay (+10), Gokille (+10), Lazlo (+10), CalPrim (+10), Thuernman (+10), abborre (+10)
Serj är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat